ÎPS Teodosie, dur la adresa lui Vasile Bănescu din cauza vaccinării: ”Mai mare protecţie ca a lui Dumnezeu nu putem avea”

ÎPS Teodosie a adus acuzații dure la adresa purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, după ce acesta a promovat vaccinarea, în ciuda poziției clare pe care mulți clerici o au împotriva imunizării anti-Covid-19. Potrivit Arhiepiscopului Tomisului, campania de prmovare a vaccinării este de datoria medicilor, nu a preoților.

“Când am auzit asta, m-am cutremurat”

Vasile Bănescu și-a exprimat public dezamăgirea cu privire la comparația dintre vaccin și Sfânta Împărtășanie pe care unii clerici au făcut-o pe tot parcursul campaniei de vaccinare. Purtătorul de cuvânt al BOR susține că un act medical nu trebuie comparat niciodată cu un act spiritual, etichetând acest gest ca fiind, mai degrabă, un sacrilegiu.

Acesta susține că preoții care consideră că aceste afirmații sunt concluzii personale ale “înțelepților autpimprovizați”, menite să demobilizeze numeroși credincioși.

„Mă gândeam la un joc de cuvinte nefericit pe care îl fac unii declarați zgomotos antivacciniști din rândul clerului, oameni care spun că nu ne trebuie vaccin pentru că vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie.

Când am auzit asta m-am cutremurat. Nu pentru că Sfânta Împărtășanie nu ar fi lucrul cel mai sfânt din viața noastră, a creștinilor, ci pentru că e comparat acest lucru, cel mai sfânt, trupul și sângele lui Cristos, cu un vaccin.

Mi se pare că acești oameni nu doar că se înșală profund, dar comit, fără să-și dea seama probabil, un fel de sacrilegiu. Pentru că a-l compara pe Cristos cu un vaccin este ceva sacrileg. Este total nedrept să arunci în spațiul public astfel de cuvinte, amestecând planurile – voit sau nu – comparând un act medical cu un act prin excelență spiritual, amestecându-le și trăgând concluzia, tu, ca înțelept autoimprovizat, că ai găsit leacul la orice și că nu ai nevoie de nimic altceva”, a spus printre alte declarații Bănescu, la Digi24.

ÎPS Teodosie, reacție acidă la adresa lui Vasile Bănescu

Arhiepiscopul Tomisului, unul dintre cei mai mari antivacciniști din cadrul BOR, i-a oferit un răspuns dur purtătorului de cuvânt al Bisericii. Acesta susține că promovarea vaccinului trebuie făcută de medici, atâta timp cât pentre Biserică, “Hristos este doctorul suprem”.

ÎPS Teodosie a vorbit despre medicii care consideră că vaccinul nu este bun, astfel încât, Biserica Ortodoxă Română nu poate promova un adevăr nesigur.

„Hristos este doctorul suprem, iar cel care comentează este un laic care nu poate să înţeleagă ce trăieşte un slujitor care are grijă de păstoriții săi. Am citit (ce-a spus) şi m-am mirat. Mi-a fost student, dar vrând să dea răspunsuri de tot felul, se încurca în ele (Vasile Bănescu).

E treaba medicilor să se implice, noi nu ne amestecăm. Avem mulți medici. Sunt și medici care sunt împotrivă. Noi ce să înțelegem? Spun că nu este ideal vaccinul. Noi nu ne amestecăm.

Nu vorbim despre aceste adevăruri care nu sunt sigure (…) Mai mare protecţie ca a lui Dumnezeu nu putem avea.(…) Avem din viața Sfântului Vasile cel Mare, un medic iscusit îi spunea că e moarte, nu a murit când a vrut medicul, ci când a vrut Dumnezeu. S-a rugat la Dumnezeu și i-a împlinit planul pe care îl avea. Să nu amestecăm lucrurile”, a declarat ÎPS Teodosie, luni, la Antena 3.

 

The post ÎPS Teodosie, dur la adresa lui Vasile Bănescu din cauza vaccinării: ”Mai mare protecţie ca a lui Dumnezeu nu putem avea” appeared first on IMPACT.


Source: Playtech

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*