Revizuirea Qualcomm Toq: o scurtă privire asupra viitorului ceasurilor inteligente

Ceasul inteligent perfect este înșelător de simplu: oferiți-i un afiș excelent, mereu pornit, care poate fi vizionat. Fă-o să dureze câteva zile la o taxă. Și, de dragul bunătății, fă-o Arata bine – este la încheietura mâinii toată ziua, la urma urmei. Nu-l poți ascunde în buzunar ca și cum ai face un telefon.

Nimeni nu și-a dat seama încă și a livrat pachetul total. Deocamdată, categoria de articole purtabile este efectiv Vestul sălbatic al lumii electronice de larg consum, plină de experimentări rampante, idei ciudate și chiar factori de formă mai ciudate. Este un loc în care startup-urile (cum ar fi Kickstarter dragă Pebble) au încă șanse de luptă împotriva giganților precum Samsung. Nimic definitiv nu a ieșit cu adevărat din excesul primordial: știm că portabilele sunt o lucru – și că va evolua într-una din următoarele mari categorii de produse de miliarde de dolari – dar nu știm cu adevărat ce este acel lucru este inca.

Și acum, așa am ajuns la Qualcomm Toq. Compania din California, mai bine cunoscută pentru că face curajele care intră în smartphone-ul tău, își scufundă degetele de la picior în apă cu un produs de larg consum, în parte, deoarece are o poveste de spus altor ceasornicari: „Avem o tehnologie de afișare uimitoare, doar stând în jurul colecției praf, iar data viitoare când creați un ceas inteligent, vă recomandăm să îl folosiți. ”

Este o poveste convingătoare, dar nu este lipsită de răsucirile sale de complot.

Afişa

Totul este despre ecran

Toq este o propunere destul de bizară, deoarece la 349 USD costă mai mult de două ori mai mult decât un Pebble care oferă funcționalități comparabile. Desigur, Qualcomm vă va spune că acest lucru nu este un produs tipic de consum: este mai degrabă o demonstrație și un design de referință pentru Mirasol, proiectul companiei de lungă durată pentru animale de companie, o tehnologie promițătoare de afișare cu putere extrem de redusă, care a fost reținută ani de zile prin costuri și un proces de fabricație dificil.

Mirasol este o tehnologie de afișare excelentă, dar evazivă

Dar băiete, Mirasol este minunat pentru un ceas inteligent. Din punct de vedere tehnologic, este un fel de hibrid între DLP și LCD și oferă multe dintre beneficiile E Ink fără niciunul dintre dezavantajele sale. Devine și mai ușor de citit în lumina ambientală puternică, motiv pentru care Qualcomm a comercializat ocazional Mirasol ca o opțiune convingătoare pentru cititorii electronici.

Ecranul tactil capacitiv al lui Toq nu se oprește niciodată, deoarece, la fel ca E Ink, nu consumă efectiv nici o putere atunci când nu se schimbă stările – puteți să-l priviți și să știți întotdeauna că veți vedea timpul fără a fi nevoie să apăsați un buton sau să efectuați gimnastică la încheietura mâinii .

Totuși, unde Mirasol câștigă cu adevărat, este cu o rată de reîmprospătare: ecranele se schimbă instantaneu, fără mai multă întârziere cu ochiul liber decât un LCD. Toq oferă, de asemenea, întreaga culoare și este livrat cu niște fețe de ceas destul de frumoase pentru a profita de el.

Altfel, în general, este un truc, însă – culorile sunt destul de dezactivate (aș descrie-o aproape ca „alb-negru plus”), iar Pebble a făcut o treabă bună demonstrând că o sursă vizibilă pentru timp și notificări nu Nu am nevoie de culoare pentru a face treaba.

Img_5463-1024

Hardware

În primul rând, fii un ceas

Dincolo de afișajul minunat, Toq este un amestec de concepte hardware care nu prea funcționează. Qualcomm nu este cunoscut pentru fabricarea ceasurilor și se arată.

Fața ceasului și cadrele sunt perfecte, atâta timp cât îți place un ceas mai mare și mai greu (da, dar mai mulți dintre colegii mei au comentat că este prea mare). Veți observa imediat lipsa completă de nasturi și coroane de-a lungul părților laterale, totuși. Qualcomm încearcă să facă totul numai prin atingere: ecranul este tactil capacitiv, există o bară de gesturi imediat sub ecran și chiar și brățara este sensibilă la atingere.

Img_5456-590

Sună bine și, în anumite privințe, este așa. Dar, în cea mai mare parte, durează mai mult timp pentru a îndeplini funcțiile de bază decât s-ar putea cu butoanele fizice. De exemplu, nu există niciun marcaj sau depresiune în zonele sensibile la atingere ale benzii de deasupra sau dedesubtul afișajului și m-am trezit apăsându-le de patru sau cinci ori pentru a găsi doar locul potrivit pentru a activa lumina de fundal sau pentru a ieși dintr-o aplicație pentru a reveni la fața ceasului. Și fără o „încuietoare”, în sine, îi activam în mod constant din greșeală, aparent încrucișându-mi brațele și făcând contactul cu pielea – aș privi în jos, așteptând să văd timpul și aș vedea meniul principal.

De asemenea, nu există o consistență reală în paradigma tactilă: trebuie să glisați degetul de-a lungul benzii tactile de sub afișaj pentru a schimba fețele ceasului, dar puteți să vă deplasați între aplicațiile „favorite” efectuând aceeași mișcare pe ecran când sunteți la meniul principal. Este confuz.

Din păcate, Qualcomm comite un păcat cardinal de ceas de mână făcând trupa lui Toq de neînlocuit. De fapt, bateria este amplasată în clemă, ceea ce explică de ce mecanismul este atât de mare și incomod; Invariabil am scos Toq-ul la tastare. Și chiar mai rău, puteți redimensiona banda doar tăind-o cu foarfece, ceea ce înseamnă că nu o puteți împărți sau vinde cuiva cu o încheietură mai mare odată ce ați dimensionat-o. Cu excepția cazului în care tăiați banda în mod semnificativ, clema se odihnește ciudat de descentrată, ceea ce face ca fața să cadă în mod natural pe partea laterală a încheieturii mâinii. Nimic din toate acestea nu este cu adevărat iertabil pentru un dispozitiv de 350 USD. Aș fi mai răspândit să trec cu vederea totul dacă trupa ar fi cel puțin atractivă, dar este un plastic ieftin pe care ai fi la fel de probabil să-l găsești pe un ceas care costă o zecime la fel de mult.

Img_5428-1024

Folosind Toq

Purtarea computerului

Există momente de strălucire în designul lui Toq. Aplicația însoțitoare (care este disponibilă doar pentru Android în acest moment) arată grozav și este extrem de ușor de utilizat, urmărindu-vă prin procesul de asociere și lansând automat o actualizare de firmware. Dacă te pierzi, există un videoclip de trei minute care acoperă totul. De asemenea, este de încredere – nu am avut o singură deconectare neașteptată în aproximativ patru zile de testare, o problemă care a afectat intermitent aproape orice alt ceas inteligent de pe piață.

Interfața cu ecran tactil este ușor de înțeles, dar butoanele ar fi funcționat foarte bine

Majoritatea configurațiilor se întâmplă din aplicația Android. Aici alegeți ce fețe de ceas să instalați, ce companii să urmăriți în aplicația Toq’s Stocks, ce orașe să afișați în Meteo și așa mai departe. Puteți alege ce calendare să apară pe ceas, ceea ce – ca cineva care se ocupă cu o grămadă de calendare comune traficate intens – este important pentru mine, astfel încât să nu am „spam de evenimente” care înfundă afișajul minuscul. De asemenea, primiți capse de smartwatch, cum ar fi alerte telefonice în afara intervalului, notificări de apeluri primite, mesaje text și răspunsuri rapide. Și dacă nu doriți să primiți un apel, puteți răspunde de la Toq folosind un SMS preconfigurat.

Toq durează aproximativ cinci minute pentru a stăpâni, topuri. Cu excepția fețelor ceasului – care se schimbă prin glisarea de-a lungul barei de argint de sub afișaj – totul este accesibil din meniul principal, care este apelat atingând brățara. Atingerea unei pictograme te duce într-o aplicație, glisând la stânga sau la dreapta te duce la ecranul anterior sau la o aplicație „preferată” prestabilită pe care o poți specifica. Este destul de ușor, dar aș putea face fără animațiile glisante între ecrane – ideea generală cu un ceas este să aruncăm o privire rapidă asupra informațiilor de care aveți nevoie, apoi să ne întoarcem la viața voastră. Înfloririle animate încetinesc.

Img_5404-1024

Activând o setare, Toq poate primi, de asemenea, toate notificările care apar pe telefonul dvs. – o competență de bază pentru un adevărat companion de smartphone pe care majoritatea ceasurilor inteligente s-au străduit să le implementeze corect până acum. Aplicația vă permite să filtrați în funcție de aplicație, deci dacă nu doriți ca notificările Spotify să apară pe Toq, de exemplu, le puteți opri pur și simplu.

Bluetooth 4.0 este o omisiune ciudată

Qualcomm face publicitate „mai multor zile” de viață a bateriei, ceea ce este mai mult sau mai puțin adevărat: am primit exact 44 de ore între încărcări în timp ce Toq a fost conectat la un Moto X. În mintea mea, timpul de funcționare de mai multe zile este și mai critic cu un ceas de mână. decât este cu un smartphone; în mod real, mi-ar fi plăcut să merg patru sau cinci zile la o taxă la fel cum poți cu un Pebble sau MetaWatch, dar trecerea mărcii de 24 de ore pune cel puțin Toq-ul solid în categoria „utilizabil”. Toq acceptă doar Bluetooth 3.0, nu 4.0, ceea ce este cu adevărat ciudat – ceasurile inteligente sunt unul dintre cele mai evidente cazuri de utilizare pentru Bluetooth Low Energy. Face parte din standardul 4.0 și este folosit de concurenți de ceva timp.

Img_5481

Odată ce a venit timpul să se reîncarce, Toq folosește poate cel mai unic mecanism de încărcare din afacere. O clapetă mare cu un conector Micro USB – de dimensiunea a trei smartphone-uri stivuite una peste alta – se deschide pentru a dezvălui un suport de încărcare retractabil. Setați Toq-ul pe acesta și începe să se încarce, răsucind ecranul lateral, astfel încât să puteți citi în continuare ora și să vedeți nivelul de încărcare curent. Pe cealaltă jumătate a clapetei, două colțuri țin și reîncarcă fiecare căști într-o cască stereo Bluetooth potrivită.

La fel ca afișajul Mirasol, acest încărcător de trucuri este efectiv un anunț pentru o tehnologie Qualcomm – WiPower în acest caz – deghizat ca un produs de larg consum. Funcționează bine, oferă Toq-ului un stand de afișare drăguț atunci când nu este purtat și nu este într-adevăr mai enervant decât conectorii proprietari utilizați de Pebble și alții. Aș prefera un conector Micro USB pe corpul ceasului, dar este greu să-l scoateți fără să sacrificați subțire sau design. Încărcarea fără fir este cel mai bun lucru.

Img_5444-1024

Fiind un produs de consum lustruit, Toq se oprește: Qualcomm a luat prea multe decizii de design bizare și le-a ambalat într-un ceas care nu arată la fel de bine ca un ceas de 350 USD.

Totuși, Toq nu este produsul. Este Mirasol; este WiPower. Și ca o demonstrație pură a tehnologiei manifestată ca un dispozitiv finit – o privire sinceră la ceea ce poate face un ceas inteligent – Toq este un câștig imens. Înainte de a începe să folosesc acest ceas, nu-mi păsa de Mirasol și m-am resemnat să mă ocup de cablul magnetic de încărcare Pebble. Acum mă întreb de ce vânzătorii de ceasuri inteligente nu aprovizionează afișajele Qualcomm și sistemele de încărcare pentru produsele lor – și asta este, fără îndoială, ceea ce spera compania. Dacă Qualcomm ar fi reușit, următorul pas ar fi ca Pietricelele lumii să observe și să cumpere o cutie enormă de afișaje Mirasol când va veni momentul să facă Pebble 2.

Cu alte cuvinte, nu cumpărați Toq. Cumpărați următorul ceas inteligent, care folosește curajul minunat al lui Toq.

Fotografie de Michael Shane


Revizuirea Qualcomm Toq: o scurtă privire asupra viitorului ceasurilor inteligente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*