Recenzie Samsung Galaxy Note 10.1 (ediția 2014)

S Pen

S Pen și hârtie

Aproape toate celelalte dispozitive au oferit asistență pentru stiloul nativ în urmă cu ani, lăsând Samsung singur să evolueze relația dintre tabletă și stylus. S Pen-ul său Wacom este de departe cea mai bună experiență a stiloului pe o tabletă, cu nota 10.1 din acest an, un rafinament ușor al eforturilor de anul trecut.

Nu mai folosisem serios un stylus de când am renunțat la Palm Treo pentru un iPhone 3GS (și acel scurt pas cu iPad-ul meu), dar m-am trezit repede scoțând S Pen imediat ce m-am așezat cu Note. Scrierea cu S Pen este rapidă și receptivă – este mult mai naturală decât cu un stilou iPad, care este practic doar o încercare piratată de a imita vârful degetului. 10.1 nu detectează doar contactul, dar poate diferenția numeroase niveluri de presiune diferite, precum și locația vârfului stiloului, atunci când se deplasează la un centimetru sau mai puțin de ecran.

Acum puteți utiliza scrierea de mână pentru aproape fiecare câmp de text din Notă, pe care l-am folosit mult. Întotdeauna am găsit că tastarea pe o tastatură a tabletei este destul de ciudată, iar scrierea în formă lungă pentru căutări rapide a fost mult mai ușor decât să-mi strâng degetele mari ca să lovesc tastele.

Recunoașterea scrisului de mână este mult mai utilă pe tabletă decât pe telefon

Tastatura în sine poate fi de asemenea comutată în modul de scriere de mână, care înlocuiește întregul câmp cu o zonă mare de scriere. Este încă ascuns – trebuie să atingeți și să țineți apăsată pictograma roată pentru a comuta – și de fiecare dată când atingeți un câmp nou de text, acesta revine la tastatura obișnuită. Era destul de enervant să scrii de mână subiectul unui e-mail doar pentru a atinge corpul și a obține din nou o tastatură tradițională.

În centrul experienței S Pen, atât pe 10.1 cât și pe Note 3, se află un nou widget numit Air Command, care adună o grămadă de instrumente concepute special pentru stylus. Widgetul Air Command apare automat când scoateți stiloul din toc sau poate fi invocat în orice moment ținând stiloul lângă ecran și făcând clic pe un singur buton al acestuia. Fereastra semi-circulară oferă acces rapid la cinci instrumente S Pen: Memorie de acțiune, Scrap Booker, Screen Writer, S Finder și Window Window.

Nu am folosit niciodată un stilou care să ofere multă valoare în afara schiței aleatorii sau a doodle-ului, dar am folosit Air Command mai mult decât am crezut că aș face. Am putut folosi S Window pentru a deschide un mic calculator, așa că nu ar trebui să încerc să memorez niciun număr înainte de a trece la noua aplicație. Am preferat să folosesc S Window peste modul multi-ecran, deoarece simțeam că nu întrerupe la fel de mult ceea ce făceam în prezent.

Apoi, există S Note, care rămâne practic un album cu recunoaștere a scrisului de mână. Aplicația este destul de utilă, deși încă suferă de unele probleme de recunoaștere. Scrierea într-un unghi sau lăsarea scrierii de mână să scape în timp ce scriam rapid a provocat probleme. Uneori, doar jumătate de inimă ar fi recunoscută, un colț al unui triunghi ar fi aplatizat, iar S Note, în mod ciudat, nu poate recunoaște o cifră opt. Dar mi-a plăcut foarte mult că aș putea scrie o notă rapidă folosind cât de mult spațiu vreau, apoi să o transform rapid într-un text tipărit mai mic. Procesul a fost puțin greoi – a trebuit să trec de la stilou la modul de selecție, încercuiți ceea ce doream, atingeți butonul Transformare în, atunci selectați Text – dar am intrat într-un fel de șanț ciudat după ce am făcut acest lucru suficient.

Dar, în afară de S Note, nu există atât de multe aplicații S Pen. Photoshop Touch este același ca pe orice altă tabletă Android, plus suport suplimentar pentru S Pen sensibil la presiune, deși ciudat nu este preinstalat anul acesta. Și dincolo de asta, există foarte puțin.


Recenzie Samsung Galaxy Note 10.1 (ediția 2014)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*