Recenzie Moto 360 – The Verge

Mi-am pierdut telefonul în această dimineață.

În mod normal, asta este imposibil. Telefonul meu este întotdeauna fie în buzunarul meu, fie în mâinile mele, deoarece lipsa unui e-mail sau a unui text sau a unui clip instantaneu este pur și simplu de neînțeles. Dar, în această dimineață, citeam un e-mail pe încheietura mâinii și am ieșit pe ușă fără să-mi verific buzunarele. Asta mi-a făcut Moto 360: deja mă simt goală fără ea, dar nu mai observ atât de mult smartphone-ul meu.

Moto 360 este ceasul inteligent pe care l-am așteptat, ceasul de 249 de dolari care a promis că va fi primul dispozitiv Android Wear pe care aș vrea să îl purt. Este conceput pentru a demonstra că ceasurile inteligente nu trebuie să fie urâte. Că pot și trebuie să fie frumoase. Că un ceas inteligent ar trebui să fie un ceas și că a fi un ceas este în cele din urmă singurul lucru care contează.

Motorola a spus toate lucrurile corecte de luni de zile, dar este timpul să taci sau să taci. Modelul 360 este pus în vânzare astăzi și face acest lucru sub privirea atentă a industriei ceasurilor inteligente. Toată lumea, de la Apple la Rolex și Swatch, așteaptă să vadă ce se va întâmpla în continuare.

A sosit timpul.

Motorola nu vorbește niciodată despre 360 ​​ca pe un gadget sau o minune tehnologică. Nu este menit să fie un computer pe încheietura mâinii, un smartphone redus la un nou factor de formă. Este un ceas. Un ceas de mână. Acesta a fost punctul de plecare, ideea fondatoare – Motorola a venit nu pentru a crea o nouă categorie, ci pentru a evolua una veche.

Este un obiectiv ambițios, iar Motorola a reușit. Cea mai impresionantă caracteristică a Moto 360 este că am încetat să o observ aproape imediat. Ori de câte ori am purtat ceasul LG G sau Samsung Gear Live, sunt obligat în permanență să mă liniștesc; există acest sentiment inexplicabil de a avea ceva străin la încheietura mâinii, care este acolo pentru că trebuie să-l folosesc. 360, pe de altă parte, tocmai a dispărut în locul lăsat pe încheietura mâinii de ceasul Seiko care a murit convenabil săptămâna aceasta.

Există o eleganță subevaluată la acest dispozitiv. Este complet fără bliț sau fler, dar poate fi elegant. Cureaua din piele, fabricată de tăbăcăria Horween din Chicago, este de înaltă calitate și confortabilă – și nu doar în comparație cu curelele de cauciuc plastice de pe alte ceasuri inteligente. Carcasa sa rotundă, din oțel inoxidabil (care vine în negru sau argintiu), se așează bine pe încheietura mâinii, fără să iasă de pe părțile laterale ale brațului meu și să bată de birou sau să mă prindă de mânecă. Este mai ușor decât pare (doar 1,7 uncii), mai mic decât pare, mai confortabil decât pare. La 11,5 mm, este puțin gros pentru gustul meu, dar încă se simte bine la încheietura mâinii. Se simte ca ceasurile pe care le-am purtat întotdeauna. Este destul de greu să mă port la duș sau să mă murdăresc și am încetat să-mi mai fac griji sau să mă agit de el imediat ce l-am pus în funcțiune.

Piesa centrală a modelului 360 este afișajul de 1,65 inci, care iese atât de ușor din carcasa sa rotundă. Acesta rulează aproape complet de la margine la margine, înconjurat doar de cea mai mică dintre rame. Afișajul are unghiuri de vizionare grozave și este vizibil cu ușurință (și surprinzător) în aer liber. Nu este un cerc perfect, totuși, nu chiar – există o mică bandă decupată de plastic negru în partea de jos, care găzduiește dispozitivele interne și senzorii. Mă doare puțin aspectul, dar cu greu îl mai observ.

Ecranul arată grozav dintr-o privire, dar nu sub control: rezoluția sa de 320 x 290 este suficient de scăzută încât să vezi margini zimțate pe litere și să distingi cu ușurință pixeli individuali, iar marginile teșite ale sticlei Gorilla dau o un fel de model moiré sclipitor. Marginile aproape sclipesc, ceea ce face ca totul să fie mai greu de citit și să arate puțin mai murdar. (De asemenea, este un magnet de amprentă, care nu ajută.) Este singurul lucru despre 360 ​​care arată sau se simte ieftin.

Pentru un dispozitiv pe care este puțin probabil să-l petreceți mult timp, acest ecran își face treaba bine. Însă un afișaj mai clar, care se ridică la nivelul cadrului, s-ar simți și mai captivant, mai degrabă ca un ceas de mână safir. Motorola iubește să vorbească despre ceea ce este o realizare inginerească a ecranului rotund, dar mai este de lucru.

Moto 360 2040px

Round este totuși greu, și nu doar pentru Motorola. Google poate sprijini tehnic afișajele rotunde cu Android Wear, dar 360 oferă confirmarea constantă a faptului că acest sistem de operare a fost conceput având în vedere dreptunghiurile. Derularea printr-o listă va întrerupe adesea titlurile și imaginile; uneori, elementele din listă sunt lovite până la partea de jos a ecranului fără niciun motiv aparent. Ca și în cazul afișajului, nu este nimic neapărat rupt aici; acestea sunt doar mici crăpături în armură care împiedică 360 să se simtă cu adevărat ca un dispozitiv perfect, lustruit.

Nici Motorola nu poate face mult în acest sens. Cu toată priceperea sa hardware, Moto 360 este funcțional la fel ca orice alt dispozitiv Android Wear. Aceasta este platforma Google și o controlează strâns. Asta face ca 360, cel mai de bază, să fie doar un mod mult mai atractiv de a vedea toate aceleași notificări pe telefon. E-mailuri noi, mesaje text, apeluri, tweets, informații despre vreme – totul apare pe ceas. În multe cazuri, există și o modalitate ușoară de a răspunde fără a vă scoate vreodată telefonul din buzunar. De asemenea, puteți efectua căutări de bază pe Google, seta mementouri, lua notițe și puteți obține indicații rapide către cel mai apropiat Starbucks. Android Wear este căsuța de e-mail și este același lucru, indiferent de dispozitivul pe care îl strigați „Ok Google”. (Totuși, ar trebui să rețin că recunoașterea vocală a 360-ului pare să fie chiar mai bună decât celelalte ceasuri. Are două microfoane încorporate, plus software-ul impresionant al Motorola; aproape că nu m-a auzit niciodată).

Câteva luni în urmă, încă nu puteți face atât de mult cu Android Wear. Ori de câte ori îi arăt oamenilor demo-ul meu aproape se încheie aproape în zece secunde („uită-te la toate fețele de ceas!”) Sau mă implică pe mine să forțez pe cineva să-mi trimită mesaje text pentru a putea răspunde de la încheietura mâinii. Există un monitor de ritm cardiac și un pedometru în interiorul 360, dar niciunul dintre ei nu este teribil de precis și se simte doar ca un gest în direcția cât de puternic ar putea fi un dispozitiv de fitness un ceas inteligent. Aplicația Android Wear de la Runtastic este și ea la îndemână, permițându-vă să începeți și să urmăriți un antrenament de la încheietura mâinii, dar nu este încă foarte puternic.

Moto 360 2040px

Dar tocmai acesta este punctul: Moto 360 nu este menit să fie folosit tot timpul. Este menit să fie o sursă încântătoare și ocazională de informații utile, amintindu-ți în momentul perfect ceea ce ai uitat. Nu trebuie să întrebi Android Wear ce urmează în calendarul tău; ar trebui să ai încredere că îți va spune când trebuie să știi. Și că te va îndrepta acolo când va veni timpul. Tot ce trebuie să faceți este să spuneți „Ok Google, sunați la o mașină”.

De aceea hardware-ul smartwatch este atât de important. De cele mai multe ori nu veți folosi Moto 360, dar este întotdeauna vizibil. Când este doar agățat de încheietura mâinii, arata mai bine și se simte bine. La asta se confruntă Motorola: Moto 360 nu este ceva complet nou, ceva pe care îl veți folosi ore în șir la fel ca un telefon sau o tabletă. Este un ceas. Îți bateți încheietura mâinii, o verificați și reveniți la viața voastră. Acest ceas se întâmplă doar să facă mai mult decât să spună timpul.

Până când, adică, nu face deloc nimic. Acest lucru se întâmplă la aproximativ 12 ore după ce am scos ceasul de pe încărcător, un doc fără fir negru și rece, pe care sloturile 360 ​​sunt înclinate lateral. Motorola spune că bateria 360 durează o zi, dar nu am văzut-o încă atât de mult. Nu mă aștept ca un ceas inteligent să dureze săptămâni sau ani, dar ar trebui să poată dura o zi și o noapte, indiferent cât de mult îl folosesc. Ceasul meu moare acum înainte ca telefonul meu să dispară, iar acest lucru este inacceptabil. Am petrecut deja prea mult timp purtând un Moto 360 mort și cu o brățară frumoasă așa cum este, nu pentru asta cheltuiesc 249 USD.

Moto 360 2040px

Atâta timp cât este încărcat, Moto 360 se simte diferit de oricare dintre concurenții săi. În multe privințe, se simte ca primul real ceas inteligent. Totul înainte era un ecran pe încheietura mâinii, o mini-tabletă făcută pentru a vă aduce notificări ușoare. Acestea sunt o evoluție deformată a computerelor, nu a ceasurilor. Dar Moto 360 este pentru un cadran solar ca iPad-ul pentru o tabletă de piatră: este la fel, doar complet diferit. Mai bine. Schimbarea Seiko-ului meu cu un Moto 360 a presupus un efort cognitiv nul, fără atingerea inactivă a încheieturii mâinii, deoarece acum se simte diferit. Se potrivește doar.

Dar cel mai bun încă ar fi mai bine să nu fie cel mai bun pe care îl putem face. Motorola trebuie să afle cum să îmbunătățească bateria și cum să o facă fără a sacrifica stilul. Trebuie să elibereze mai multe curele, mai multe culori, mai multe opțiuni. Dacă vrea să joace în industria ceasurilor, Motorola trebuie să ofere varietate. Nu trebuie să fie unică, pentru că o singură mărime nu se potrivește tuturor. (Vin mai multe trupe din piele și metal, dar nici asta nu este suficient.) Și la un moment dat, o anumită companie va trebui să ridice din nou smartwatch-ul ante. S-ar putea să fie Apple, s-ar putea să fie Google, s-ar putea chiar să fie Motorola. Dar indiferent dacă este vorba de funcții de sănătate mai puternice sau doar de o gestionare mai bună a notificărilor, nu suntem nici pe departe să ne dăm seama pe deplin ce poate face un ceas inteligent. Ar fi bine să nu fim.

Dacă cumpărați astăzi un ceas inteligent, cheltuiți 249 USD și cumpărați Moto 360. Este un apel ușor. Dar cumpără-l știind că acesta este doar începutul, că a arăta bine este doar primul pas spre a fi grozav.

Drumul înainte este încă lung pentru ceasurile inteligente, dar viitorul arată mai bine ca niciodată.

Moto 360 2040px


Recenzie Moto 360 – The Verge

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*