Donald Trump, primul președinte din istoria SUA, pus de două ori sub acuzare. Cum este numit de către oficiali în acest moment

Donald Trump este președintele care va rămâne în istoria Statelor Unite ale Americii ca fiind primul președinte pus de două ori sub acuzare de către Camera Reprezentanților din Congresul american. Republicanului i s-au adus acuzații cu privire la instigare la insurecție, în contextul protestelor violente lansate pe 6 ianuarie asupra Capitoliului.

Donald Trump, considerat un real pericol pentru America

Camera Reprezentanților s-a reunit miercuri, la ora locală 9, ora 16:00, ora României, iar după o ședință care a durat mai bine de opt ore, Donald Trump a fost pus oficial pus sub acuzare, găsindu-se vinovat pentru “incitare la insurecție”, după ce acesta i-a îndemnat pe partizanii săi să se adune la Washington pentru a susține o manifestare violentă.

Fostul președinte a fost pus sub acuzare cu 232 de voturi pentru și 197 împotrivă, dintre care zece republicani au votat pentru.

Deschiderea dezbaterii a fost începută de șefa Camerei, Nancy Pelosi, care cu un gest spectaculos, aceasta a rupt discursul pe care Donald Trump îl ținuse în fața Congresului.

Momentul a marcat acest eveniment și a descris perfect imaginea primului adversar al președintelui republican. Aceasta l-a numit pe Donald Trump ca fiind un “pericol grav şi iminent” pentru America, transmițând că “Amenințarea pe care președintele Trump o reprezintă pentru America este urgentă, la fel și acțiunile noastre”.

Când va avea loc inaugurarea mandatului lui Joe Biden

Condamnarea preşedintelui SUA în urma acuzațiilor făcute de Cameră ar putea fi decisă de Senat , având o majoritate de două treimi. În acest caz, preşedintele ar fi demis iar atribuţiile prezidenţiale ar putea fi preluate de vicepreşedinte.

Inaugurarea mandatului preşedintelui ales, Joe Biden, va avea loc pe 20 ianuarie, iar până atunci, există posibilitatea ca actualul preşedinte în funcțiesă-și exercite drepturile, chiar dacă se află sub acuzare oficială. Acuzațiile initiate în Cameră pot continua în Senat, chiar dacă Trump îşi încheie mandatul.

Condamnarea nu îi va lua, însă, prerogativele prezidențiale lui Donald Trump, însă îi va lua dreptul ca pe viitor să mai candideze pentru funcții publice.

În urma deciziei Camere, republicanul ar fi urmat să înregistreze un video care să fie pus la dispoziția presei, având în vedere că toate canalele pe rețelele sociale i-au fost blocate.


Donald Trump, primul președinte din istoria SUA, pus de două ori sub acuzare. Cum este numit de către oficiali în acest moment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*