Recenzie Sony RX1: fotografiați ca un profesionist cu un aparat de fotografiat de buzunar

Dsc05107-crop875px

RX1 nu este fără limite – nu are capacitatea de a schimba lentile și nici măcar nu are o funcție de zoom. De asemenea, nu este suficient de mic pentru a fi cu adevărat „buzunar” și cu siguranță veți dori o geantă pentru cameră sau o carcasă de vreun fel. Autofocusul, sincer, cam suge și nu prea se apropie de focalizarea automată pe un DSLR adecvat. AF necesită mult timp pentru a se bloca, în special în condiții de lumină slabă, iar atunci când fotografiați subiecți cu contrast redus, cum ar fi un telefon mobil negru, poate vâna mult timp înainte de a găsi focalizarea sau doar a renunța. Inelul obiectivului pentru a comuta între modurile de focalizare standard și cele apropiate poate fi, de asemenea, enervant, deoarece este încă un pas pe care trebuie să îl faceți înainte de a vă putea captura fotografia. În plus, durata de viață a bateriei RX1 este o dezamăgire absolută. Bateria a murit de fapt în timpul repartizării, după ce au fost făcute doar câteva sute de cleme. Fără o baterie de rezervă la îndemână, a trebuit să aștept până am putut încărca bateria din nou înainte să pot continua să trag. Când DSLR-urile efectuează frecvent mii de fotografii între încărcări, durata de viață a bateriei compactă a camerei RX1 este mai mică decât mă așteptam de la o cameră de acest calibru. Camera se poate încărca prin USB, astfel încât bateria de rezervă USB pe care o port cu mine de cele mai multe ori m-a salvat în acel concert.

Aș fi lipsit de atenție să trec cu vederea costul RX1 și al accesoriilor aferente, dintre care multe se simt necesare. Este extraordinar faptul că RX1 se poate încărca prin USB, dar, cu durata de viață a bateriei, este probabil să doriți o baterie de rezervă și un încărcător extern pentru ao menține. Acest lucru vă va costa 50 USD pentru fiecare dintre aceste accesorii. (Sony nu include un încărcător de baterie extern cu – este USB sau bust.) Dacă doriți o carcasă frumoasă pentru a vă proteja camera foto de 2.800 USD, Sony va fi încântat să vă vândă o geacă de piele personalizată pentru încă 250 USD. Un parasolar pentru a proteja și proteja acest obiectiv Carl Zeiss vă va aduce înapoi 180 de dolari. Deoarece RX1 nu are un vizor încorporat, vă recomandăm să luați în considerare vizorul electronic Sony pentru 450 USD sau vizorul optic pentru 600 USD. Am folosit extensiv vizorul electronic în timp ce fotografiam cu RX1 (este excelent pentru un EVF) și nu mi-am putut imagina că dețin camera fără să o am ca opțiune. Dar asta transformă corpul RX1 de 2.800 USD într-un set de camere de 3.250 USD înainte de a ajunge chiar la lucruri precum cardurile de memorie. Camerele premium pot costa cu siguranță mult mai mult, dar să fim sinceri aici, RX1 nu este un Leica.

Bineînțeles, cea mai bună parte a unei camere mici este că nu ții un echipament monstruos la față de fiecare dată când vrei să faci o fotografie. Puteți face fotografii în public fără a arăta ca un ciudat sau un turist total. RX1 nu este complet invizibil, dar este mult mai puțin intimidant decât un DSLR. Subiecții mei erau mai relaxați și este mai ușor să surprinzi acel „moment” cu o cameră mai mică. Adăugați calitatea imaginii ucigașe și veți începe să aveți o rețetă pentru o cameră de stradă excelentă sau un instrument pentru jurnalist.


Recenzie Sony RX1: fotografiați ca un profesionist cu un aparat de fotografiat de buzunar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*