Trailerul Fallout 4 – Analiza pe scurt

Trailerul pentru Fallout 4 este aici si cat se poate de LIVE!

Dupa nenumarate cereri din partea fanilor si cel putin un fake-out destul de bine-facut, iata ca Bethesda au decis s-anunte Fallout 4 direct cu un trailer de aproape doua minute si jumatate, in care vedem foarte multe lucruri familiare si este lasat la latitudinea fanilor sa descoase diferitele referintele si implicatii ale trailerului.

Spre norocul vostru, eu sunt un astfel de ultra-fan Fallout si ma simt in stare sa incerc sa interpretez anumite aspecte ale trailerului.

Paleta de culori

fallout-4-paleta-de-culori

Primul lucru care sare in ochi la trailerul Fallout 4 si m-a surprins extrem de placut, este paleta de culori considerabil mai saturata decat ce a fost in Fallout 3 si Fallout: New Vegas. Se poate argumenta ca desertul post-apocaliptic este tern si sters dar asta nu inseamna ca supravietuitorii isi pierd capacitatea de a aprecia culori.

Setting

Cateva cadre ale trailerului ilustreaza si zona in care actiunea din Fallout 4 va avea loc: zona din interiorul si din jurul Boston-ului.

Monumentul este cel de la Bunker Hill iar nava cu vele care beneficiaza de niste imbunatatiri este USS Constitution, ambele puncte de reper fiind din Boston.

fallout-4-uss-constitution

 

 

 

bandicam 2015-06-03 22-34-20-818

Referinte

Trailerul este plin pana la peste refuz de referinte si de atmosfera care defineste un joc cu titulatura de Fallout.

De la inceputul acestuia, care este un omagiu adus genericului de inceput al primului Fallout, la melodia de pe fundal care este tot din discografia Ink Spots, nici nu s-ar fi putut altfel.

Trailerul face ceva interesant si alterneaza intre trecutul dinaintea razboiului si prezentul post-apocaliptic, este posibil ca acest lucru sa fie relevant povestii centrale. In general povestile centrale din franciza Fallout au mult mai multa legatura cu supravietuirea in lumea post-apocaliptica.

O parte importanta a trailerului are ca personaj principal un ciobanesc german, acesta fiind la randul sau o referinta la faptul ca personajele din franciza Fallout pot avea un caine pe post de companion de la Fallout 1 incoace. Acest caine companion a fost numit intotdeauna, Dogmeat.

fallout-4-dogmeat

Considerand relatia presupusului protagonist cu cainele din trailer si in general functia lui Dogmeat pe parcursul francizei, trailerul mai lasa impresia ca acesta ar putea sa aiba un rol mai important pe parcursul lui Fallout 4.

Intr-un cadru apare o figura foarte interesanta si care poate fi trecuta cu vederea, daca n-ar semana cu Mysterious Stranger, un perk din toata seria Fallout.

fallout-4-mysterious-stranger

Mai exista aparitii ale unor oameni in Power Armor, deathclaw, ghouls, roboti, un bobblehead si a vertibird-ilor dar in acelasi timp apare si un dirijabil, ceva cel putin interesant.

Garajul

fallout-4-garaj-power-armor

Spre finalul trailerului vedem ciobanescul german mai sus mentionat ajungand intr-un garaj unde se poate vedea un Power Armor atarnat de tavan si o droaie de arme energetice pe peretele din spate. Armura lasa impresia ca este peticita din diferite parti, lucru care in combinatie cu garajul in sine lasa impresia ca Fallout 4 nu doar ca va prelua functia de modificat arme din Fallout: New Vegas dar poate ca va da si voie ca jucatorii sa-si construiasca sau sa-si customizeze putin chiar si Power Armor-ul.

Vocea

Trailerul se termina cu ceea ce putem presupune ca este personajul pe care-l vom juca, aparent un rezident al Vault-ului 111 – care are desigur un PipBoy 3000 la mana, si il auzim vorbind cu cainele.

Este prima oara cand posibilul protagonist al unui joc Fallout primeste o voce dar nu este cunoscut daca aceasta se va mai auzi pe parcursul jocului sau este ceva doar pentru genericul de inceput.

Desigur ca mai sunt niste detalii peste care am sarit dar cele pe care le-am mentionat sunt printre cele mai importante.

Daca vreti sa vedeti parerea mea despre cel mai putin placut joc din franciza Fallout, nu ezitati sa vizionati clipul de mai jos:

Related Posts

Aventurati-va in primul Wasteland
Fallout Tactics Brotherhood of Steel – Recenzie

Leave a comment

Loading Disqus Comments ...