Top 13 Animatii Batman (partea a doua)

Iata si partea a doua din topul meu 13 Animatii Batman, continuam unde-am ramas dupa prima parte, cu…

 

Locul 9

The Batman vs. Dracula


Batman nu prea se lupta cu supranaturalul in ultima vreme, dar cand o face se lupta cu taticul vampirilor.


Stilul artistic este acela din seria animata The Batman, care desi a preluat multe elemente din universul Batman, isi creaza propria sa continuitate, nu are legatura cu nimic din ce-a fost pana atunci si nici cu ce-a urmat.


Dupa cum spune si titlul, in acest film Batman il infrunta pe Dracula, un Dracula foarte clasic un vampir traditional, si scenariul e plin de referinte la filmele clasice cu Dracula – acesta este reinviat cand o picatura de sange pica pe cadavrul lui, se prezinta ca fiind Doctorul Alucard, si coloana sonora face in general o treaba destul de buna in a crea si a mentine atmosfera unei povesti cu vampiri, o atmosfera cvasi-Gotica pentru a sprijini personajul legendar.


Filmul are cateva cadre foarte inspirate din punct de vedere vizual si regia este in general buna, la fel si vocile sunt destul de bine distribuite, singura plangere personala fiind ca Joker-ul suna si arata mult mai salbatic decat mi-l imaginez eu, pe de alta parte e drept ca el arata ca un Neandertal Rastafarian, dar e mai mult o chestie de gust, nu-i condamn.

Filmul poate ca este putin cam incet, sau poate e putin mai lung decat ar trebui sa fie, dar nu pot sa spun ca e plictisitor, cu siguranta nu-i rau you can check it out.

 

Locul 8

The Batman Superman Movie World's Finest


Desi arata ca un film, acesta nu este un film. De fapt este o alipire de trei episoade din seria Superman: The Animated Series, numite World's Finest, totusi alipirea este fara cusur si functioneaza foarte bine ca un tot unitar.

Filmul ne arata prima intalnire intre Batman si Superman atunci cand Bruce Wayne se duce in Metropolis pentru o intalnire de afaceri cu nimeni altul decat Lex Luthor. Dar el nu e singurul personaj negativ din film, scenaristii considerand ca pentru prima intalnire a celor doi super-eroi ei trebuie sa se lupte cu antagonistii lor principali, deci daca pentru Superman este Lex Luthor pentru Batman este Joker-ul.


Joker-ul nu e singur, este insotit de catre Harley Quinn care este foarte prezenta in film, e mult mai mult decat un personaj secundar, are replici si scene suficiente in care-si demonstreaza abilitatile, e Harley Quinn.


Dupa cum era de asteptat Batman si Superman isi descopera identitatile unul altuia foarte repede, dar usor neasteptat este faptul ca si Lois Lane descopera identitatea lui Batman.


In rest nu pot sa spun decat ca animatia este acea din Superman: The Animated Series, foarte fluida si dinamica, ah da era sa uit, in filmul asta il vedem pe Batman luptandu-se cu roboti uriasi deci…win.


 

Locul 7

Batman: Mask of the Phantasm

Acesta nu este doar primul film de lung-metraj Batman animat, dar este si primul si singurul pana acum, care a fost lansat in cinematografe.


Stilul de animatie este tipic Batman: The Animated Series, dar intriga si actiunea filmului este facuta sa ocupe foarte bine durata de rulare de o ora si un sfert.


In film, Batman da piept cu un alt personaj mascat care vaneaza raufacatori, doar ca acest personaj ii omoara pe tipii rai, si in stilul caracteristic ne-norocului lui Batman reiese ca acest personaj nou are niscaiva legaturi cu trecutul lui.


Filmul mai discuta si despre framantarea interna a unui Bruce Wayne tanar, care este impartit intre promisiunea pe care si-a facut-o dupa ce parintii sai au fost ucisi si posibilitatea de a duce o viata normala alaturi de cineva care-l face fericit: e o replica si e o scena foarte importanta in filmul asta care explica foarte lucrul asta… (oftat)dar stim cu totii cum se va termina asta chiar daca nu cunoastem inca detaliile, dar le aflam din acest film.

 

Locul 6

Superman/Batman Public Enemies

Superman/Batman Public Enemies incepe cu un montaj foarte dinamic si destul de curent, cu o criza economica, in urma careia Lex Luthor este ales presedintele Statelor Unite si el re-aduce ordine si prosperitate. Dar Lex doar este antagonistul principal al lui Superman si in urma unei inscenari, acesta pune o recompensa pe capul lui Superman.


Aceasta este intriga principala, si este folosita pentru a deschide scena unor lupte extrem de placute de urmarit intre Superman, Batman si o serie de alti villaini dar si cu cativa eroi care acum sunt in slujba lui Luthor. Lupta dintre Superman si Captain Marvel este foarte misto.


Intriga secundara, care practic ruleaza in fundal pe parcursul intregului film, este ca un meteorit de kryptonita se indreapta spre Pamant si este nevoie de Batman si Superman sa-si uneasca fortele pentru a-l disturge.


Povestea este bine-facuta pana la un moment dat, cand Lex cade intr-un cliseu ridicol de personaj negativ care pe mine personal m-a deranjat, dar cam asta-i singura problema pe care o am cu filmul.


Superman pe de alta parte, este chiar scris bine, si dialogul in general in filmul asta e bun – Batman si Superman interactionand intr-un fel foarte jovial cu schimburi bune de replici.


In concluzie nu strica sa-l vedeti.


 

Locul 5

Batman: Year One

Batman: Year One este o adaptare foarte fidela a comic book-ului eponim scris de catre Frank Miller, in care se ilustreaza inceputul a trei cariere: a lui Batman, a comisarului Gordon si a lui Catwoman - desi in parerea mea povestea ei e mai mult secundara si in ciuda faptului ca ar trebui sa fie vorba despre Batman – dupa cum scrie in titlu – este foarte mult vorba despre comisarul Gordon, dar asta nu este ceva rau.


Batman:Year One se numara printre acele titluri legate de universul Batman care este considerat de o majoritate a fanilor si cunoscatorilor ca fiind unul dintre cele mai bune, interesante si relevante, personajului.


Adaptarea fidela este valabila si la capitolul stilului in care filmul este ilustrat, cules din paginile benzii desenate, caracterizat de un nivel de detaliu ridicat, atentia sportia acordata detaliilor fetzelor si a mimicii, da o impresie buna atat in legatura cu varsta personajelor dar si cu caracterul acestora.

Luptele sunt foarte dinamic animate si Eliza Dusku face o treaba mult mai buna ca Selina Kyle/Catwoman in filmul asta decat Hale Berry in tot filmul ei.


Filmul este foarte bine temporizat, si este mai mult un film cu detectivi decat unul cu Batman, dar din moment ce se poate argumenta ca Batman este unul dintre cei mai mari detectivi din lume, chestia asta este un avantaj pentru film.

Related Posts

Recenzie Justice League: Gods and Monsters
Suicide Squad Trailer
Noul trailer Batman v Superman: Dawn of Justice
Batman v Superman – Batman si Sulita Misterioasa
Vedeti noul Batman in actiune, precum si alte titluri de la DC post-Convergence
Batman v Superman: Dawn of Justice Official Teaser Trailer
Adaptari cinematografice ale benzilor desenate
Seriale geek de urmarit in 2015 – a doua parte

Leave a comment

Loading Disqus Comments ...