TIG Con – Game Con

Salut, sunt un gamer.


Nu e o marturisire ca vreau sa renunt sa ma joc, chiar as vrea sa ma joc mai mult.


Am inceput cu jocurile video, fiind cele mai accesibile, si pentru cele mai multe fiind nevoie de doar un jucator. Apoi, prin diferiti cunoscuti am fost introdus in zona jocurilor de societate – board games – unde am descoperit ca poti sa te joci si in acelasi timp sa socializezi. In plus, natura muncii mele ma obliga sa stau ore in sir in fata unui monitor, motiv pentru care am inceput sa prefer sa stau in fata unor cartoane si miniaturi in timpul liber, in loc de alt monitor…


Iar jocurile pe masa (sigur, unele dintre ele), fara nici un dubiu, depasesc in complexitate ca mecanici de joc, variatie si poate si design artistic jocurile pe calculator. Si sa faci roleplay live este o experienta care te pune in mijlocul unui film la care faci scenariul impreuna cu ceilalti jucatori pe masura ce evoleaza evenimentele, si de fapt chiar joci un rol, nu doar hacuiesti monstri.

Practic, sa intri in contact cu lumea board games sau role play e destul de dificil,  trebuie ori sa te introduca un grup de cunoscuti, ori sa participi la o conventie de acest gen.


Din pasiune pentru jocuri, si din dorinta de a aduce cat mai multa lume in contact cu ele, impreuna cu un coleg de breasla, am ajuns la TIG Con, conventie organizata cu sprijinul unora dintre distribuitorii locali de board games, oameni poate la fel de pasionati si entuziasti ca si noi.


Va invit sa descoperiti ce sunt jocurile de societate si cu ce se mananca, si va dau o lista scurta a concursurilor si turneelor cu premii care se vor desfasura acolo. Multe din ele se pot invata pe loc si au complexitate medie, in asa fel incat se poate participa imediat la competitii:


Carcassonne, Settlers of Catan, Kingdoms, Dominion, Ticket to Ride, Qwirkle, King of Tokyo, 7 Wonders, A Game of Thrones LCG, Tzolk'in, Star Wars: X-Wing, Magic: The Gathering, Yu-Gi-Oh, Netrunner  LCG, Ubongo, A Game of Thrones Board Game, Pickomino, Ligretto, Love Letter, Mamma Mia, Crokinole si Hearthstone-online.

www.tig-convention.ro

 

                      

 

                      

Related Posts

Concurs Final Frontier 2015 ( INCHEIAT )
Geekzone.ro – Concurs EECC 2014 ( Incheiat )
Concurs Otaku 2014 ( Incheiat )
Transylvania International Game Convention 22-25 mai 2014
MangaZen editia a 7-a
Nijikon 2013 – Concursul de cosplay: Reprezentatii
Nijikon 2013 – Concursul de cosplay individual
Manga made in RO

Leave a comment

Loading Disqus Comments ...