Supereroi Marvel care au disparut dupa anii ’40

Sunt eroi de benzi desenate nascuti in anii ҳ0-Ҵ0 care inca fac ravagii in lumea comics-urilor. Era insa poate inevitabil ca, din zecile de eroi mascati ale acelor vremuri, o parte dintre ei sa nu strabata pana in zilele noastre. Multi insa ar merita sa revada Ԭumina tiparelorԠsi, fie de partea Raului, fie de partea Binelui, sa ne bucuram de ei.

Haideti sa trecem in revista si sa sarbatorim cativa dintre eroii sau antieroii esentiali ai Epocii de Aur din benzile desenate. Ah, si inca ceva ֠toti supereroii aveau un inamic comun in acea perioada (mai mult sau mai putin subtil subliniat in benzi) ֠Hitler. : )

The Thunderer

Este opusul lui Teddy Roosevelt, care vorbea incet, rar, apasat. Folosindu-se de cunostintele sale de acustica, Jerry Carstairs si-a cuplat costumul la microfon si speaker devenind astfel cel maiƧalagios super erou in efortul de a aduce pace ֠fiind de altfel si o metafora a libertatii de exprimare. Sunetul furiei lui darama cladiri si distrugea timpanele dusmanilor.

Supereroul a fost creat de John Compton si Carl Burgos si nu a aparut in varianta aceasta decat in doua numere ale Daring Mystery Comics. Ulterior si-a schimbat numele in Black Avengers, pastrandu-si costumul dar nu si epicul sistem stereo ֠de invidiat si in 2014 de altfel!

Afla cine sunt Ferret, The Angel, Blue Diamond sau Super Supereroul (!) Rockman in articolul integral de pe blogul magazinului www.ErouPeBanda.ro.

Leave a comment

Loading Disqus Comments ...