Star Wars: Aftermath indica incotro se indreapta noul univers Star Wars

Coperta realizata de catre Scott Biel
Coperta realizata de catre Scott Biel

Universul Star Wars nu a fost niciodata in afara mainstream-ului geek, acesta marindu-se dupa concluzia Intoarcerii Jedi-ului cu benzi desenate, carti, seriale si o droaie de jocuri video.

Acesta s-a numit Universul Expandat si, odata cu anuntul unei noi trilogii de filme Star Wars, acesta a incetat sa mai existe.

Daca acesta miscare este un lucru bun sau rau este acum o discutie academica. Ceea ce este clar este ca evenimentele post Return of the Jedi, descrise in orice mediu in ultimii 30 de ani, nu mai exista. Asta inseamna ca s-a facut un loc imens pentru a reconstrui universul Star Wars intr-un mod mai organizat si centralizat, incepand cu Star Wars Episode VII – The Force Awakens.

Se cunosc cateva detalii despre urmatorul Episod, cum ar fi ca actiunea acestuia va avea loc la cativa zeci de ani dupa evenimentele de la finele Episodului VI. O miscare logica, din moment ce toti actorii originali au imbatranit in tot acest timp, iar trilogia se va concentra pe un grup de personaje noi, unii dintre ei speculandu-se ca ar fi copiii personajelor din prima trilogie.

Recent a aparut o informatie interesanta legata de continuarea universului Star Wars, care se leaga mai mult de sfarsitul trilogiei vechi decat de inceputul celei noi.

star-wars-carti-univers-expandat

Star Wars: Aftermath

Acesta este titlul primei carti dintr-o trilogie care va ilustra evenimentele care au loc imediat dupa sfarsitul Episodului VI.

Rezumatul cartii descrie foarte pe scurt premiza: a doua Stea a Mortii a fost distrusa si zvonuri legate de moartea Imparatului, precum si a lui Darth Vader, incep sa circule. Pentru a umple vidul de putere, un nou guvern incepe sa se inchege. Imperiul este, totusi, foarte mare si vestile nu circula la fel de repede prin toate colturile acestuia. Chiar daca vestile ajung, oare cat de usor vor fi crezute si apoi acceptate? Ce se va grabi sa umple golul lasat de Imperiu? Cine i se va opune?

Din acest rezumat se prefigureaza ca aceasta trilogie de carti urmeaza sa pregateasca terenul pe linia de politica interstelara, lasand, cel mai probabil, ca actiunea sa fie principalul focus al filmelor; Episoadele I, II si III impartasind critica de a avea mult prea multe discutii politice pe parcursul acestora.

Acest rezumat, totusi, ridica o serie de intrebari si curiozitati legate de cum evolueaza atat personajele din trilogia originala, cat si cum evolueaza relatiile dintre ei in perioada dintre Episoadele VI si VII. Dar despre acest subiect vom discuta intr-un articol viitor.

Related Posts

Cum am vazut prima oara filmele Star Wars
Star Wars: The Force Awakens Trailerul Oficial
Recenzie Aftermath: Journey To The Force Awakens
Ce au in comun Star Wars si filmele cu samurai
Analiza trailerului Star Wars Episode VII: The Force Awakens
Cum arata universul Star Wars dupa noul trailer
Ce castiga intre un Lightsaber si Adamantiu
Ce urmeaza in noul univers Star Wars

Leave a comment

Loading Disqus Comments ...