Retrospectiva geek a anului 2014 – Filme proaste

Bine v-am regasit la seria noastra de articole legate de retrospectiva anului 2014 din punct de vedere al geektainmentului.

Articolul de azi va fi unul scurt, in principal pentru ca nu dorim sa atragem prea mult atentia asupra filmelor din el din moment ce ele merita sa fie uitate si ingropate in constiinta comuna cat mai repede, si speram noi sa nu mai fie resurrectate vreodata.

 

Teenage Mutant Ninja Turtles

Una dintre incercarile din trendul curent – care nu pare decat sa ia amploare – de a face recurs la nostalgia publicului pentru sfarsitul anilor ’80 inceputul anilor ’90. Nu se pot spune foarte multe despre acest film fara sa mentionam in principal design-ul Testoaselor care este cel putin…creepy, precum si distribuirea lui Megan Fox ca April O’Neal…yeah.

 

 

Transformers: Age of Extinction

Franciza care refuza sa moara, chiar opusul de fapt, inregistreaza recorduri de bani la box office pentru ca…roboti uriasi.

Evident ar trebui sa trecem peste faptul ca filmul dedica cateva minute bune explicand de ce relatia cu o minora de fapt nu este ilegala in statul in care traiesc ei, precum si faptul ca ultima parte a filmului are loc in China astfel incat pentru a face filmul mai usor de vandut pe acea piata.

Also filmul este regizat de Michael Bay, omul care confunda exploziile cu intriga.

 

 

Godzilla

Intoarcerea reptilei supradimensionate cu respiratie nucleara a fost asteptata de catre publicul nu doar vestic de foarte mult timp, din pacate se pare ca trebuie sa se mai astepte pentru un adevarat film cu Godzilla, din moment ce in acesta, protagonistii sunt de fapt oameni, nu reptila supradimensionata mentionata mai devreme. Exceptand scena luptei din Godzilla si un alt kaiju, mai nimic n-a functionat cum trebuia intr-un film in care-ar fi trebuit sa fie vorba doar despre Godzilla distrugand machete de orase si pagode.

 

The Amazing Spider-Man 2

Parerile sunt cam impartite cand e vorba de acest film, unora le place aceasta versiune de Peter Parker altora nu, unora le-a placut idea de a introduce treptat conceptul de Sinister Six dar deloc executia, este un film care a placut fanilor lui Spider-Man dar nu atat de mult celorlalti care n-au putut trece cu vederea problemele de scenariu legate de motivatiile personajelor sau tempo. Puteti citi aici parerea lui DarkJade despre The Amazing Spider-Man 2.

 

I, Frankenstein

Scenaristii de la Hollywood sunt intr-o verva de a intoarce asteptarile legate de personaje, in principal cand este vorba de personaje traditional negative – Regina Zapezii in Frozen, Maleficent, Dracula – dar cand a venit randul monstrului lui Frankenstein, abordarea si alegerice au fost cel putin neinspirate.

 

 

RoboCop

Parte din trendul mentionat mai devreme de forat in nostalgia pentru anii ’80 si ’90 remake-ul lui RoboCop s-a lovit de un zid de apatie si ura chiar, datorita fanilor originalului. In ciuda prezentei lui Michael Keaton – singurul si adevaratul Batman pentru multi – scenaristii pare sa nu fi inteles substratul originalului si de ce acesta a placut si este inca placut, respectiv ca acea poveste era o satira la adresa clasei politice si a culturii corporationiste si unde s-ar putea ajunge daca cea din urma este lasata sa controleze pe prima – lucru care se intampla deja in America prezentului. Originalul era un avertisment, care a ramas neascultat, remake-ul este doar un film de actiune cu multe hibe.

 

 

Hercules

Filmul asta promitea sa fie o reusita, trailerul era interesant, The Rock este o prezenta fizica foarte herculeana…din pacate restul a scartzait din toate imbinarile. Cel mai bun lucru care se poate spune despre film este totusi ca a fost considerabil mai bun decat celalalt film cu Hercule lansat anul acesta: The Legend of Hercules, aceasta fiind singura mentiune pe care acesta o va primi in acest articol.

 

 

Ei bine cam acestea au fost, desigur, doar cateva din filmele geek din 2014 care au esuat mai mult sau mai putin lamentabil – cu siguranta ne-au scapat multe, sau am scapat noi voit multe, dar daca vreti sa adaugati la lista sunteti mai mult de bine-veniti s-o faceti in sectiunea de comentarii.

 

Pentru urmatorul articol din retrospectiva geek anului 2014 vom lasa filmele pentru a ne arunca un ochi asupra catorva evenimente din lumea gamingului.

Related Posts

Retrospectiva geek a anului 2014 – Filme
Samurai Jack – Retrospectiva
Filmele anului 2014

Leave a comment

Loading Disqus Comments ...