Otaku Festival 2014 – 3-4 Mai Universitatea Romano-Americana

Al doilea eveniment major in calendarul geek al anului 2014 este Otaku Festival 2014, iar aceasta editie este cu atat mai speciala deoarece GeekZone.ro este partener media in acest an.


Otaku Festival 2014 se va axa pe cosplay – acest fenomen pe care multi dintre noi il urmarim, apreciem si in care cativa dintre noi luam parte – in incercare de a-l populariza din ce in ce mai mult.

Invitatii speciali Otaku Festival 2014


Si in acest an organizatorii Otaku Festival 2014 vor aduce nu mai putin de patru invitati speciali (patru fiind anuntati pana acum, este foarte posibil sa mai urmeze anunturi)- doi dintre ei vor fi chiar din Japonia – Reika si Kaname, unul ceva mai din apropiere, din Ucraina – Pugoffka, si cel de-al patrulea din Coreea de Sud, MiYo.


Kaname este cunoscut pentru versatilitiatea sa ca artist de cosplay dovedind-o in nenumarate randuri prin costumele sale atent construite precum si prin atentia pe care o acorda machiajului, expresiei si posturii sale.


Reika este considerata unul dintre cei mai cunoscuti cosplayeri din lume si se va gasi la cea dea doua vizita in Romania, aceasta fiind prezenta si la editia precedenta a Otaku Festival. Pentru o mica improspatare a memoriei iata albumul nostru de fotografii la Otaku Festival 2013.

Pugoffka este unul dintre cei mai apreciati fotografi de cosplay din lume datorita fotografiilor ei expresive – ea va face parte din juriul concursului de cosplay dar asteptati-va sa o vedeti si pe ea in costum deoarece dupa o perioada de facut poze a devenit si ea cosplayer.


MiYo va fi pentru prima oara la o conventie in Europa, un cosplayer cunoscut pentru talentul ei in creare unor costume foarte variate care uimeste constant prin atentia asupra detaliilor acordate fiecarui cosplay.

Activitati Otaku Festival 2014

Otaku Festival 2014 va veni cu toate activitatile cu care ne-a obisnuit pana acum: concursul de cosplay, concursul AMV, Aleea Artistilor precum si un atelier de desen, unul de machiaj zombie si unul de croitorie cosplay, dar acesta are si cateva aditii noi: Marea Dezbatere Otaku, un atelier de constructii LEGO si Otaku Garage Sale.


Marea Dezbatere Otaku se doreste sa puna doua echipe intr-o lupta a cuvintelor si argumentelor, pro si contra, asupra unui subiect dat. Dupa cum ii spune si titlul, caracteristica specifica a dezbaterii de la Otaku Festival 2014 este ca subiectele alese vor avea legatura cu anime, manga, cultura pop japoneza si cultura jocurilor video.


Atelierul de constructii LEGO va fi sustinut de catre Asociatia Brickenburg si isi propune sa prezinte participantilor – indiferent de varsta acestora – bucuria si posibilitatile aproape infinite de imbinare si combinare a pieselor LEGO.


Otaku Garage Sale isi propune sa fie exact ce-i spune titlul, sa fie metoda de a scapa de obiectele care tin de cultura otaku pe care le aveti prin casa si de care nu mai aveti nevoie, sau poate vreti sa le schimbati cu altele, sau sa le inlocuiti. In acest fel veti putea aduce bucurie unui alt otaku si voua niste bani pentru alte obiecte.


Editia Otaku Festival Cosplay Edition 03-04 Mai 2014 se va tine in cadrul Universitatii Romano-Americane de pe Bd. Expozitiei, nr.18, Bucuresti. Pentru mai multe delatii va rugam sa vizitati saitul oficial Otaku Festival 2014.

Pentru cei care inca n-au participat la nici o conventie pana acum si planuiesc ca Otaku 2014 sa fie prima, precum si pentru cei care au fost la ultimele editii, va oferim reportajul realizat de noi pentru a va face o idee sau pentru a va aminti cum au fost editia precedenta, si daca vreti sa vedeti mai multe sunteti invitati sa vizionati si albumele de fotografii de la Otaku Festival 2012 si Otaku Festival 2011.

Related Posts

Blast from the Cosplay Past – Cage Cosplay, Astarohime si R&R Art Group – Interviuri de la Otaku 2015
Otaku 2015 Old vs New – 9-10 mai Universitatea Romano-Americana
Otaku 2014 Cosplay Showcase
TIE Fighter – Star Wars Anime
Dreamhack Bucharest 2015 – Intre 24 si 26 aprilie la Sala Polivalenta Bucuresti
Nijikon 2014 – 18-19 Octombrie, Turbohalle, Bucuresti
Interviu – Big Man Tyrone la Otaku Festival 2014
Interviu – Ambasador LEGO Asociatia Brickenburg Cluj-Napoca

Leave a comment

Loading Disqus Comments ...