Grim Fandango Remastered

Grim Fandango Remastered a fost lansat saptamana aceasta, un titlu despre care cel mai probabil majoritatea voastra a auzit, dar nu l-a jucat niciodata. Ei bine, relansarea acestei versiuni Remastered s-a facut pe mai multe platforme de gaming – PC, Mac, Playstation 4 si Vita – asa ca o arie mult mai mare de gameri vor putea sa incerce titlul clasic.

Gri Fandango a fost si este un exemplu stelar al genului jocurilor adventure datorita atmosferei, personajelor, a scenariului si nu in ultimul rand al universului in care acesta ia loc: Taramul Mortilor din folclorul mexican.

Jocul combina intr-un mod exemplar folclorul mai sus mentionat cu dialog amuzant, impregnat cu umor negru si puzzle-uri ocazional nonsensice, toate acestea fiind plasate intr-o lume influentata de filme noir incadrata intr-o arhitectura art-deco, pe fundalul careia se aude constant o coloana sonora fabuloasa.

Mare parte dintre aceste caracteristici vor putea fi regasite in versiunea Remastered, alaturi de texturi mai line, pixeli mai putini vizibili si lumini dinamice, plus o coloana sonora care acum beneficiaza de o orchestra veritabila.

Spre norocul fanilor, jocul a fost Remasterat de catre echipa care l-a creat original condusa de Tim Schafer, absolut nimeni altcineva nu ar fi putut sa faca aceasta treaba mai bine. Echipa a urmarit comunitatea de fani Grim Fandango care s-a dezvoltat de la apritia acestuia care a adus tot soiul de imbunatatiri jocului pe parcursul timpului si le-a cerut ajutorul pentru a implementa cateva dintre imbunatatirile aduse de acestia, cum ar fi introducerea sistemului point-and-click.

Trebuie totusi sa va avertizez ca jocul si-a mentinut pacing-ul original – cel din 1998 si pe-atunci exista un alt standard pentru jocuri adventure, considerabil mai incet decat ce se face in prezent, sa nu mai zic de faptul ca multe puzzle-uri principale sunt absolut nebunesc de intortocheate.

Am sa va las cu trailerul de la lansarea Grim Fandango Remastered si vizionati si cele trei episoade de la finalul clipului pentru a afla detaliile proiectului de la Tim Schafer si echipa lui.

Leave a comment

Loading Disqus Comments ...