Filmul Batman/Superman: Ce stim si ce speculam

Comic Con 2013 a lovit comunitatea globala de geeks cu energia a o mie de sori; in parte datorita scenelor din Guardians of the Galaxy, in parte din cauza extraordinarei aparitii a lui Tom Hiddleston in personajul lui Loki, in parti, poate mai putin importante dar totusi binevenite, datorita anunturilor legate de X-Men: Days of Future Past si a mini-teaser-ului Warcraft, dar nici un eveniment, nici un anunt de la Comic Con 2013 nu a mirat, extaziat si luat prin surprindere mai mult decat anuntul ca in 2015 vom avea un film Batman/Superman.
 
 
 
Am avut timp sa adun cateva franturi de informatie de pe unde erau disponibile si acum pot sa fac cateva mentiuni in legatura cu lucrurile de care suntem siguri si lucrurile care sunt speculatie personala.
 

Ce stim despre filmul Batman/Superman

 
Ceea ce stim din anuntul de presa oficial din partea Warner Brothers:
 

 – Zack Snyder va regiza viitorul film Batman/Superman;

 

 – filmul va avea un Batman nou!;

 

 – povestea va fi scrisa de catre Snyder alaturi de David S. Goyer, cel din urma urmand sa scrie apoi scenariul trebuie mentionat ca David Goyer a scris Man of Steel si ca a luat parte intr-o forma sau alta in procesul de scriere a tuturor filmelor din trilogia Batman a lui Nolan;

 

 – Christopher Nolan va fi un producator executiv;

 

 – Snyder a declarat ca NU vor adapta The Dark Knight Returns dar ca se inspira din acea poveste;

 

 – se doreste ca productia filmului sa inceapa in 2014 si ca acesta sa fie lansat candva in vara lui 2015.

 

 
Cam acestea sunt lucrurile de care suntem foarte siguri caci vin dintr-o sursa oficila, desigur nu cred ca sunt toate absolut batute in cuie – lucurile se pot schimba mereu la Hollywood – dar plecam de la supozitia ca astea raman asa, acum trecem la lucrurile despre care nu putem decat specula momentan.
 
Felul in care a fost facut anuntul si sigla oferita pentru acesta ridica foarte multe discutii legate de povestea si directia in care Warner Brothers duce atat filmul cat si personajul lui Superman.
 
Anuntul s-a facut via un citat din comic-book-ul Batman: The Dark Knight Returns din 1986 a lui Frank Miller, citatul fiind acesta:
 
"I want you to remember, Clark, in all the years to come, in all your most private moments. I want you to remember my hand at your throat. I want you to remember the one man who beat you."
 
In povestea lui Miller, personajul lui Superman este foarte 'indobitocit' as putea spune, acesta fiind un fel de sluga – mai mult sau mai putin – a guvernului american si la un moment dat este trimis sa-l 'aresteze' pe Batman pentru ca acesta din urma face de ras guvernul. (aceasta nu este decat ultima parte din povestea din comic-book si evident eu am simplificat-o drastic aici, dar voi vorbi despre ea in detaliu cu alta ocazie, nicio grija ;) )
 
Mai trebuie sa adaug ca actiunea din povestea lui Miller are loc cand Bruce Wayne/Batman are 55 de ani, cu mult in viitorul universului DC live-action actual.
 
Pentru a intari legatura cu acea poveste, sigla prezentata ne arata simbolul lui Superman cu un simbol al lui Batman in spatele acestuia, un simbol al lui Batman care aduce foarte mult cu cel al lui Miller.
 
Dupa cum am mentionat mai devreme, Snyder a spus ca nu vor adapta aceasta poveste, in schimb o folosesc pentru a spune propria lor poveste ceea ce ne arunca foarte placut in taramul speculatiilor.
 

Speculatii Batman/Superman

 
Dupa dezastrul produs de catre lupta dintre Superman si ultimii kryptonieni in Man of Steel, toata lumea a inceput sa speculeze asupra faptului ca in Man of Steel 2 antagonistul va fi cu siguranta Lex Luthor care se va considera – in megalomania sa – un soi de protector sau salvator al umanitatii impotriva unui extraterestru cu puterile unui zeu, si ca problema va fi pusa de catre acesta ca o lupta intre noi, pamantenii muritori, si el, kryptonianul, extraterestrul invadator, practic invulnerabil, care are puterea de a distruge orase precum Metropolis-ul fara sa transpire o broboana.
 
Un Man of Steel care ar fi mers pe acea linie ar fi fost foarte interesant, caci ar fi calmat spiritele multor critici ai filmului, in legatura cu faptul ca Superman se comporta cam nu-prea-ca-Superman, samd.
 
Acum oare Batman va fi acela care sa ridice mingea la fileu si sa-i aduca acuzatiile lui Superman? Si nu doar atat dar sa ii si aplice o corectie in stilul specific – asa cum face in The Dark Knight Returns?
 
Materialul sursa cu siguranta la asta ne duce cu gandul, dar totusi nu stiu sau nu cred ca este intentia celor de la Warner Brothers sa faca intreg filmul un film 'versus', pentru ca pana la urma urmei acestia intentioneaza sa faca un film Justice League – au anuntat un film cu Flash si se aud zvonuri cum ca se gandesc serios si la Wonder Woman – si au nevoie de un Superman si un Batman care sa se inteleaga bine pentru asta.
 
Dar sa presupunem ca cei doi se vor lupta doar pentru prima jumatate a filmului si la finele actului II realizeaza ca trebuie sa fie de aceeasi parte a baricadei – caci trebuie – cine va fi de cealalta parte a baricadei? WB vor avea nevoie de un villain suficient de puternic pentru a-i face pe cei doi super eroi sa-si uneasca puterile… sau poate mai multi villaini.
 
Daca aveti niste idei in legatura cu ce si cum s-ar putea intampla sunteti invitati sa le postati in commenturi, si la fel, daca aveti informatii sigure, oficiale, postati-le odata cu link catre sursa si daca par sa fie 'legit' le voi adauga articolului.
 
Eu am fost Stefan Eremia, va multumesc pentru atentie, si geek on, ca avem motive!

Leave a comment

Loading Disqus Comments ...