Ce este Letterkenny si de ce sa va uitati la el

Ce a facut Spaced pentru subcultura geek in Marea Britanie, Letterkenny face pentru sub-cultura rurala canadiana.

Daca acel clip nu v-a iscat interesul, atunci Letterkenny s-ar putea sa nu fie pe placul vostru.

Pentru aceia dintre voi al caror interes l-am iscat dar care nu sunt complet convinsi, mai stati cu mine pentru cateva paragrafe. Serialul se axeaza in principal pe intamplarile din jurul unor frati si a grupului lor de prieteni apropiat. Ce-i drept, actiunea are loc intr-un oras de 5000 de locuitori, ceea ce inseamna ca toata lumea se cunoaste cu mai toata lumea. Acest lucru inseamna ca avem de a face totusi, cu un numar mai mare de personaje cu care sa interactioneze protagonistii.

Exista un grup de tipi Goth/Emo care produc si vand metamfetamina, o barmanita mai libidionasa decat Quagmire, un oficial al bisericii locale care este atat de adanc in dulap incat are aventuri in Narnia si doi jucatori de hochei, echivalentul canadian al cocalarilor. Trebuie sa mentionez ca hocheiul este IMENS in Canada. Este practic o religie.

Fiecare episod are o poveste centrala dar aceasta se gaseste acolo doar pentru ca noi sa putem privi in lumea mirobolanta din Letterkenny. Un loc unde tutunul de mestecat si tensiunea sexuala homoerotica sunt foarte populare. Cea mai mare parte a episoadelor consta din tot soiul de anectode legate de cele mai dubioase ghinioane, intamplate diferitilor cunoscuti ai personajelor care le relateaza.

Anecdotele variaza de la tipul care “chipurile” a facut – cumva – sex cu un strut pana la o discutie foarte detaliata legata de anatomia scrotului uman. Majoritatea acestor povestiri sunt livrate in cele mai lipsite de expresie feluri posibile. Un lucru care nu face decat sa-ti placa personajele cu atat mai mult. Daca ei si-ar fi exagerat sau “jucat” povestile, nu i-ai crede nici pe jumatate cat ii crezi cand sunt seriosi.

Trebuie sa mentionez in mod special al treilea episod, Fartbook. Un comentariu semi-absurdist asupra social media care ilustreaza cel mai bine felurile ciudate in care Facebook a schimbat societate, in mai rau. Nu ai nevoie de o diploma in literatura pentru a intelege satira din acest episod.

In pauzele dintre povestile centrale din fiecare episode si anectodele mai sus mentionate, episoadele sunt completate cu tot soiul de “vorbe de duh” de orasel cvasi-rural. “That’s why you never give a sword to a hooker.”

Unde sa mai pui tona metrica de colocvialisme canadiene si jargon de hochei pe care nu prea il intelegi, dar cam incepi sa pricepi ideea pe parcurs ce vezi mai multe episoade.

As putea sa mai vorbesc despre serial dar orice alta descriere sau explicatie dincolo de cele de mai sus nu fac decat sa paleasca in comparatie cu subiectul discutat.

Inca un lucru totusi, dupa fiecare generic de final mai este o scena intreaga care nu are nicio legatura cu episodul care-a trecut. Sa nu le ratati.

Uitati-va la Letterkenny!

“You think you can dogfuck all night and then dance?! Dogfucking means no dancing!”

Leave a comment

Loading Disqus Comments ...