Beware The Batman – Episodul 9: Control

Episodul cu numarul 9, Control, incepe cu un antagonist nou: Cypher, acesta are niste abilitati incomplet descrise, dar ceea ce vedem ca poate face este sa controleze alti oameni prin niste cabluri verzi fosforescent, care-i ies din palme.
Din cate m-am interesat, acesta pare sa fie un antagonist complet nou in universul Batman, am gasit o referinta foarte vaga la un Cypher in universul benzilor desenate dar nimic in comun cu acesta, s-ar putea sa ma insel totusi, va rog sa ma corectati daca voi stiti de el.
 
Episodul readuce in prim-plan McGuffin-ul de ion cortex – ii voi spune cortex ionic de-acum incolo – ceea ce inseamna ca si Jason Burr reapare si intelegem ca el a tinut legatura cu domnisoara Yamashiro in timpul care a trecut de la episoadele 4 – cand acesta apare pentru prima oara – si 6 – cand se face o referinta la el – incoace. Dar pana la sfarsitul acestui episod, se pare ca exista inceputul unei relatii intre cei doi, si asta ma face foarte curios in legatura cu ce urmeaza sa se intample cu personajul lui Jason Burr, deoarece in universul benzilor desenate acesta are un rol putin diferit.
 
Cypher este angajat de catre Liga Asasinilor sa il rapeasca pe Burr – caci acesta cunoaste intregul proiect al cortexului – si se descrie ca fiind un om upgradat, atunci cand Batman spune ca ar fi o masina.
 
Singurul lucru care m-a semi-deranjat la acest episod a fost ca nu-mi pot da seama cum naiba Cypher poate sa-si si leviteze victimele cu USBurile lui, dar cel mai probabil creatorii au dorit sa accentueze ideea de marionete, asa ca voi lasa de la mine de data asta.
 
Episodul are foarta multa actiune, cu scenele de lupta fiind coregrafiate destul de bine, precum si ceva dezvoltare a relatiei intre Batman si Katana, cauzata de faptul ca acestia sunt obligati de catre Cypher sa se lupte unul cu celalalt, lucru care se leaga de o sedinta de antrenament intre ei doi la care asistam la inceputul episodului.
 
Stefan Eremia

Related Posts

Recenzie Justice League: Gods and Monsters
Noul trailer Batman v Superman: Dawn of Justice
Batman v Superman – Batman si Sulita Misterioasa
Vedeti noul Batman in actiune, precum si alte titluri de la DC post-Convergence
Batman v Superman: Dawn of Justice Official Teaser Trailer
Adaptari cinematografice ale benzilor desenate
Top 10 cupluri in comic books
5 benzi desenate actuale de urmarit. Part 2 – DC

Leave a comment

Loading Disqus Comments ...