Beware the Batman – Episodul 8: Allies

In episodul 8: Allies din Beware the Batman incepe sa se clarifice mult mai bine relatia dintre Batman si Locotenentul Gordon, cu cel din urma incercand sa-l aresteze pe Bats la inceputul episodul pentru ca mai apoi sa fie nevoit sa-i ceara ajutorul, cand Barbara – fiica sa – este rapita.


Tot din acest episod reiese ca au trecut cateva saptamani de la evenimentele din episodul precedent, timp in care Batman s-a dovedit a fi cam reticent in a o lua pe domnisoara Yamashiro cu el pe teren. Astfel vedem unul dintre costumele propuse de el pentru ea, dar din fericire Katana – asa cum se auto-intituleaza ea – are o idee mult mai buna in legatura cu costumul ei de teren.


Am spus mai devreme ca Barbara Gordon este rapita, si acest eveniment il face pe Jim Gordon sa apeleze la Batman, astfel Batsignal-ul isi face aparitia pentru prima oare in aceasta serie.
Inca o premiera pentru acest episod este faptul ca o mica parte din istoria acestui Gotham ne este expusa, Batman explicandu-i Katanei despre o zona numita The Couldron, o zona parasita, plina de hoti marunti numiti Ghosts, unde politia nu se baga.


Dupa cum spuneam, Batman este reticent sa o ia cu el pe teren pe Katana, in ciuda faptului ca aceasta si-a demonstrat abilitatile in repetate randuri in episoadele precedente, dar Alfred are grija sa-i cupleze pe cei doi intr-o misiune pentru ca ei sa inceapa sa invete sa lucreze in echipa.


Episodul ne prezinta si un antagonist nou, pe numele de Phosphorus Rex, un personaj cu puteri pe baza de foc, inca un antagonist relativ recent aparut in universul benzilor desenate Batman, si o dovada in plus ca aceasta serie vrea sa se separe de cele cu antagonisti clasici din trecut, si eu consider ca acesta este un lucru foarte bun.


Spre finalul episodului, relatia dintre Gordon si Batman se clarifica cat de cat, cea dintre Batman si Katana incepe, si Barbara este foarte simpatica pe parcursul intregului episod.

Stefan Eremia

Related Posts

Recenzie Justice League: Gods and Monsters
Noul trailer Batman v Superman: Dawn of Justice
Batman v Superman – Batman si Sulita Misterioasa
Vedeti noul Batman in actiune, precum si alte titluri de la DC post-Convergence
Batman v Superman: Dawn of Justice Official Teaser Trailer
Adaptari cinematografice ale benzilor desenate
Top 10 cupluri in comic books
5 benzi desenate actuale de urmarit. Part 2 – DC

Leave a comment

Loading Disqus Comments ...