Beware The Batman – Episodul 1: Hunted

Primul episod al seriei Beware The Batman trebuie sa ne prezinte viziunea creatorilor si felul in care abordeaza personajul lui Batman, si intr-o miscare inteligenta prima scena este una care aduce oarecum cu genericul de la Batman: The Animated Series, respectiv Batman oprind niste talhari.
 
In scena asta putem vedea un Batman care este destul de stapan pe situatie, demonstrand cunostinte tactice, luptand inteligent, precum si cunostinte despre talhari in general – acesta nu este un Batman incepator in nici un caz.
 
Pareri generale
 
Dar pana sa continui sa vorbesc despre personaje si poveste, trebuie sa discut despre stilul artistic, respectiv alegerea ca acest serial sa fie CG.
 
Animatia
 
De la inceput mi-a lasat impresia ca aduce intr-o oarecare masura cu stilul artistic din Team Fortress 2, nu la acelasi nivel de exagerare a proportiilor si libertati cu fizica, dar in general – si acesta nu este un lucru rau. Nu au mers pe ceva extrem de realist – ceea ce este bine – arata pe cat de 'fals' ar trebui sa arate o animatie CG care nu se doreste a imita realitatea; unora o sa le placa, altor n-o sa le placa, depinde de gusturi si preferinte aici, pe mine unul nu ma deranjeaza. Bun, acum c-am terminat cu partea asta haide sa trecem la voci.
 

Vocile
 
Distributia vocilor pare foarte bine facuta, evident este prea devreme sa spunem orice cu siguranta pentru ca si actorii vor avea nevoie de cateva episoade serioase pentru a defini 'vocea' personajelor, dar ce am auzit suna destul de bine, ramane de vazut ce ne rezerva viitorul.
 
Ceea ce am observat este ca in ciuda calitatii foarte bune a sunetului – vocile auzandu-se foarte clar – exista o mica discreptanta intre voci si personajele, acest lucru poate fi datorat stilului CG al personajelor, sau al faptului ca inca nu sunt obisnuit cu ele; vocile par mai 'grele' decat arata personajele, dar nu este deranjant.
 

Dialogul
 
Dialogul este putin cam teapan – poate datorita faptului ca este primul episod si creatorii vor sa stabileasca de la inceput cateva piloane ale personajelor, motiv pentru care acestea pur si simplu le exprima intr-un mod foarte direct; episodul nu prea merge pe subtilitate sau subinteles, poate si pentru ca se adreseaza unui demografic mai tanar, dar ramane de vazut cum si daca aceste lucruri se vor schimba pe parcursul timpului.
 
Personaje si poveste
 
Dupa cum spuneam la inceput, nu avem de a face cu un Batman incepator, dar in mod interesant nici cu unul foarte reticent la a cere ajutor atunci cand vede ca se ingroasa gluma, si care realizeaza atunci cand este nesabuit.
 
Creatorii au vrut cu siguranta sa separe seria lor de orice alta serie Batman din trecut asa ca pe langa animatia CG au mai facut niste modificari, cum ar fi ca Alfred acum este un fost spion MI-6 a carui datorie este sa-l protejeze pe Bruce Wayne, ramane de vazut de ce aceasta abordare, dar face relatia celor doua personaje mult mai dinamica decat in trecut si promite intrigi interesante pe viitor.
 

O alta schimbare interesanta este ca – cel putin deocamdata – Batman nu are un Robin, in schimb, spre sfarsitul episodului Alfred ii angajeaza un 'sofer' nou: pe Tatsu Yamashiro, alias Katana – un personaj feminin care in lumea benzilor desenate din universul DC face parte din Outsiders. Din nou, o miscare interesanta si ramane de vazut cum Batman si Katana vor interactiona pe viitor, imi place ideea ca Bruce Wayne are un sofer de origine asiatica totusi, poate este o trimitere la Green Hornet.
 
Si pentru a solidifica diferentele intre Beware The Batman si celelalte serii dinaintea sa, antagonistii – villainii – primului episod sunt doua personaje relativ recente si nu-prea-cunoscute din universul Batman: Professor Pyg si Mister Toad. In ciuda acestei alegeri ciudate – care la prima vedere ar putea induce un pufnet de ras, si a faptului ca povestea se invarte in jurul unei afaceri cu terenuri, villainii sunt amenintatori si pun probleme serioase lui Batman.
 
Cam astea sunt impresiile mele in urma primului episod. Eu unul sunt curios in legatura cu directia acestei noi serii dedicata Cavalerului Intunecat si voi continua sa o vizionez si sa analizez episoadele, sper sa ma urmariti pe parcurs ce fac asta si sa va dati si voi cu parerea in comment-uri.
 
Stefan Eremia

Related Posts

Recenzie Justice League: Gods and Monsters
Noul trailer Batman v Superman: Dawn of Justice
Batman v Superman – Batman si Sulita Misterioasa
Vedeti noul Batman in actiune, precum si alte titluri de la DC post-Convergence
Batman v Superman: Dawn of Justice Official Teaser Trailer
Adaptari cinematografice ale benzilor desenate
Top 10 cupluri in comic books
5 benzi desenate actuale de urmarit. Part 2 – DC

Leave a comment

Loading Disqus Comments ...