Benzi desenate romanesti in iulie-august 2015 (Part 1)

Pentru ca ni s-au umplut standurile chioscurilor de benzi desenate romanesti si traduceri care au succes in lunile iulie-august, m-am decis sa impart acest articol in doua. Nu voi reinclude benzile Marvel NOW! cu primul numar, ci le voi lua la puricat #2-urile in partea a doua. Sa vedem, zic, continuarile benzilor autohtone TFB, Abatia si Great Snake, care au avut parte si de o lansare la Journey Pub.

 

TFB #2 de Marian Coman, Bogdan Chelaru si Daniel Rosa Duran continua sa fie aparitia mea favorita serializata de la HAC!BD, culorile lui Duran fiind exact ceea ce-i trebuie povestii unui Fat-Frumos in lumea SF. Amatheus, cum este denumit el aici, isi continua aventura debutata in primul numar, alaturi de companionul sau simpatic, Panza, pisica de mare zburatoare. Aici, eroul invata pe pielea lui ca faptele sale vitejesti, si anume de a infrunta monstri autohtoni feminini, pe Scorpie si pe Gheonoaia, nu au neaparat un final fericit nici daca pare ca a depasit momentul cliseic in care a salvat fata. Seria arata in continuare foarte bine, cum spuneam mai sus, in special datorita culorilor care sunt foarte potrivite pentru atmosfera SF a seriei. Numarul urmator va aparea in septembrie si cu siguranta veti auzi despre el pe aici.

 

TFB1_coperta-325x447

 

GREAT SNAKE #5 a venit dupa un an de la lansarea primului numar in print, intai la un fest dedicat benzilor desenate din Roma, apoi la Bucuresti, la Journey Pub, alaturi de Geek Network. Asa cum ne-a obisnuit echipa lui Andrei Cotrut si Claudiu Revnic, formata din artisti romani si din restul Europei, numarul asta trateaza niste subiecte sociale de interes general pentru momentul actual: ura pe Internet, identitati sexuale, adaptarea la viata de dupa Revolutie si controlul armelor. Spre diferenta de numarul anterior care gravita in jurul unei singure teme, de data asta echipa a atacat un spectru mai larg, revista arata mult mai bine si este una din aparitiile mele favorite de anul acesta, datorita echipei mari care ofera dinamism si varietate revistei.

 

 

great snake 5

 

ABATIA #2 de Razvan Chelaru, Alexandru Vizitiu, Eugen Betivu, Bogdan Ciocanea si Manuel Enache continua povestea inceputa acum 2 luni, prezentata aici din 3 perspective: viitoarea planeta agricola planuita de Abatie, comunitatea unui sat de clone si cea a fostului imparat al Imperiului Galactic, perspectiva presarata de altfel cu elemente politice si militare ce nu par a lipsi din nicio opera de gen. Fata de numarul anterior, culorile sunt mai luminoase, desi calitatea desenului dauneaza uneori benzii per ansamblu, existand in continuare o repetare si incoerenta in expresiile faciale ale personajelor, in special cand par a exprima altceva decat tinteste scenariul. Astept o continua imbunatatire, ma bucur ca a fost totusi cazul unei recosmetizari a revistei, acesta fiind un proiect la inceput de drum.

 

abatia

 

Acum, fugiti spre chioscurile Inmedio pentru a va procura HAC #18 si cele 3 titluri de la Marvel, pe care le gasiti si la Rabit Comics, Manga Shop, Lex Comics si Red Goblin. Vom vorbi despre aceste titluri data viitoare.

Related Posts

Hunter Prey – Un SF indie care merita
Banda desenata romaneasca la Bucuresti ComicsFest 2015
East European Comic Con 2015 – Interviu Echipa Abatia, Abatia
East European Comic Con 2015 – Interviu Marian Coman, Tinerete Fara Batranete
Publicatii noi in banda desenata romaneasca la East European Comic Con 2015
Cum a fost targul de carte SF si Fantasy Final Frontier 2015
Benzi desenate romanesti de actualitate. Part 2
Interstellar: balet spatial

Leave a comment

Loading Disqus Comments ...