Batman v Superman – Batman si Sulita Misterioasa

A trecut ceva vreme de la ultimul articol speculativ legat de Batman v Superman. De atunci, filmul a fost amanat cu un an si o droaie de alte informatii, imagini si un teaser trailer au fost lansate.

N-am considerat ca este nevoie de inca un articol speculativ in acest interval de timp, deoarece frecventa zvonurilor si a stirilor care sa le confirme sau infirme s-au succedat suficient de rapid, incat orice articol ar fi devenit inutil de pe o saptamana pe cealalta… pana acum.

batman-v-superman-sulita-destinului

Informatiile despre filmul Batman v Superman au inceput sa fie din ce in ce mai rare, exceptand lansarea trailerului, cel mai probabil in asteptarea marelui Comic Con de la San Diego din acest an, unde se asteapta ca Warner Brothers sa aiba niste anunturi si panel-uri masive pentru universul cinematic DC. Dar, relativ recent, doua lucruri mi-au ridicat semne de intrebare si dorinta de a specula. In primul rand, este zvonul conform caruia, Batman ar avea sau ar urma sa foloseasca o sulita impotriva lui Superman. In al doilea rand, este vorba de rezumatul oficial lansat de catre WB in urma cu cateva zile. Haide sa le iau pe rand.

Batman si Sulita Destinului

Ce-i drept, aici este vorba de specula bazata pe un zvon – cea mai solida dintre fundatii pentru argumente, asadar trebuie sa luati tot ce urmeaza cu o cantitate serioasa de sare.

Conform diferitelor zvonuri, este foarte posibil ca Batman sa utilizeze un soi de sulita impotriva lui Superman. In prima instanta, cunoscatorul mediu al universului DC s-ar gandi ca este vorba de o sulita care ori este facuta din ori contine, intr-o forma sau alta, kryptonita.

kryptonita-verde

Kryptonita este, in general, singurul material fizic care ii poate face rau lui Superman. Aceasta fiind, in fapt, bucati din planeta sa, Krypton. Kryptonita a rezultat in urma exploziei planetei, materialul fiind format din ramasitele ei, fuzionand in urma temperaturilor exploziei, dand nastere unui material radioactiv. Astfel, kryptonita este toxica pentru oameni si extraordinar de toxica pentru kryptonieni.

Ca atare, are logica sa presupunem ca Batman, facandu-si foarte bine temele – lucru pentru care este arhicunoscut, deduce ca singura slabiciune a lui Superman este kryptonita, cumva procura o cantitate din acest element – cel mai probabil din nava de teraformare kryptoniana prabusita in Oceanul Indian, pe care apoi o transforma intr-o arma – o sulita in cazul acestui zvon.

Dar aici intervine intrebarea – si din nou, totul se bazeaza pe un zvon – de ce o sulita?

Cu siguranta Batman ar putea utiliza kryptonita intr-un mod ceva mai original sau versatil.

tdkr superman kryptonite arrow
Image credit: Batman: The Dark Knight Returns Part 2

 

Alegerea unei sulite – desi ar fi grozav sa vedem o lupta de genul acela – pare cel putin neinspirata, in primul rand pentru ca orice material pe care l-ar utiliza pentru batul sulitei ar fi usor rupt/vaporizat de catre Superman si in al doilea rand, Batman intotdeauna prefera sa lupte corp-la-corp, chiar daca in aceasta situatie abordarea asta n-ar fi cea mai fericita, considerand ca se ia la bataie cu un zeu.

batman-kryptonite ring
Image credit: Batman: Hush #5

 

Dar stim ca urmeaza sa faca asta oricum din trailer, deci, din nou, argumentul pentru o sulita nu pare foarte bine-gandit.

Singurul motiv plauzibil pentru care zvonul mentioneaza o sulita ar fi Sulita Destinului sau The Spear of Destiny.

spear-of-destiny-constantine
Image credit: Constantine (2005)

Ce este The Spear of Destiny?

The Spear of Destiny – Sulita Destinului – in universul DC, este un artefact de factura magica/supranaturala, extraordinar de puternic. Aceasta mai are si numele de Sulita lui Longinus – fiind sulita care l-a injunghiat pe Hristos pe cruce – si are puterea de a controla mintile meta-oamenilor (persoanjelor cu super-puteri).

Puteti vedea cum aceasta Sulita ar avea logica in aceasta confruntare, nu?

Trebuie sa mai adaug faptul ca, in general, dupa kryptonita, Superman mai are o vulnerabilitate: magia, sau orice provine din surse supranaturale.

superman-vulnerabil-magie-shazam

Superman este la fel de vulnerabil vrajilor pe cat este un pamantean. Astfel, introducerea Sulitei Destinului ar putea functiona si ca o modalitate de a introduce supranaturalul/magia in universul cinematic DC.

Pe langa faptul ca ar fi in ton cu imagistica mesianica legata de Superman, promovata de Man of Steel.

Desigur ca mai exista si optiunea in care Batman combina cele doua vulnerabilitati lipind niste kryptonita de Sulita Destinului cu niste banda adeziva.

Este un film bazat pe benzi desenate, totul si orice este posibil.

 

Voua cat de plauzibila vi se pare ideea despre The Spear of Destiny? Am luat-o complet pe aratura? Spuneti-mi in comentarii si ne vedem in urmatorul articol in care descos putin rezumatul oficial al filmului.

Related Posts

Recenzie Justice League: Gods and Monsters
Noul trailer Batman v Superman: Dawn of Justice
East European Comic Con 2015 – Interviu Alin Ivan, Vlady
East European Comic Con 2015 – Interviu Pillowzoid
Vedeti noul Batman in actiune, precum si alte titluri de la DC post-Convergence
Free Comic Book Day in Romania – 2 mai 2015
Batman v Superman: Dawn of Justice Official Teaser Trailer
Otaku 2015 Old vs New – 9-10 mai Universitatea Romano-Americana

Leave a comment

Loading Disqus Comments ...