5 benzi desenate actuale de urmarit. Part 2 – DC

Dupa cum probabil stiti (sau nu), undeva prin anul 2011 firma DC Comics si-a rebootat intreaga linie de benzi desenate, pornind 52 de titluri de la #1, de unde si numele The New 52. Motivul pentru care au luat aceasta decizie a fost pentru ca in urma storyline-ului Flashpoint, era nevoie de a fi descurcat timeline-urile povestilor supereroilor din universul lor. Acum, va invit sa disecam 5 titluri care merita urmarite din N52, pe scurt.

GRAYSON (2014) de Tim Seeley si Mikel Janin este o banda surprinzatoare. In primul rand pentru ca te-ai astepta ca povestile legate de Nightwing sa nu mai spuna nimic nou in 2014-2015. Complet gresit, scenariul in care dupa ce Dick Grayson se presupunea a fi mort il descoperim infiltrat intr-o organizatie de spionaj functioneaza perfect. Cu replici bine gandite si o grafica intr-un stil cinematic folosit de ilustrator, banda asta este o surpriza placuta pentru mine si v-o recomand din toata inima. Este undeva pe la #6, deci nu va dura mult sa va puneti la zi cu ea.

Grayson02

 

THE FLASH (2011) de Francis Manapul si Brian Buccellato e un run interesant de urmarit, in special pentru ca interesul fata de acest personaj a crescut odata cu aparitia serialului omonim, dragut facut si alaturi deĀ Arrow, cu mult succes. Nu va asteptati sa vedeti aceleasi personaje sau storyline-uri, dar daca va place serialul, intrati cu incredere in banda.

the-flash-2-2011-capa-variante-the-new-52-dc-comics-14733-MLB212070257_6709-O

 

GREEN ARROW (2013) de Jeff Lemire si Andrea Sorrentino. La fel, un run foarte bun pentru fanii serialului Arrow si nu numai, iar motivul pentru care am specificat 2013 si acum mai concret, de la #17 pana la #34, este faptul ca Ann Nocenti face din punctul meu de vedere o varza totala in debutul seriei. Run-ul lui Lemire il depaseste fluierand, arta fiind de asemenea mult mai prezentabila decat in primele 17 numere. Ce se intampla dupa #34? Fara prea multe spoilere, seria este preluata de Andrew Kreisberg si Ben Sokolowski, producatorul executiv si celalalt unul dintre scenaristii serialului Arrow. Asadar, Green Arrow devine mai mult un companion pentru fanii serialului momentan, dar sper sa ma insel si sa ofere mult mai multe decat incluziuni din Arrow.

greenarrow

 

THE MULTIVERSITY: PAX AMERICANA #1 (2014) este al patrulea capitol din storyline-ul The Multiversity al lui Grant Morrison. Ilustrata de Frank Quitely (echipa asta e cunoscuta pentru All-Star Superman), banda asta nu-si propune sa fie originala, ci sa faca un fel de Watchmen in Watchmen. Daca ati reusit sa descurcati harta evenimentelor lui Multiversity si v-a placut Watchmen, va recomand numarul asta in special pentru grafica si de dragul nostalgiei. Si recunosc, m-a amuzat o replica suficient de tare cat sa pufnesc putin in ras, iar eu sunt omul straight-faced la comedii.

141127cdt1

 

BATMAN (2011) de Scott Snyder si Greg Capullo e o serie discutabila. Pe cat de mult imi place arta lui Capullo, pe atat de tare ma enerveaza stilul telenovelizat al lui Snyder. Desi primul volum a fost foarte interesant, dupa Court of Owls ar fi putut face multe lucruri care sa nu pice in ridicol, cel putin pentru mine. Al doilea volum a inceput sa miroasa, cum am zis, a telenovela. Death of the Family, al treilea, a avut un revive degeaba al Jokerului si pare-se ca Snyder continua pe linia asta si in 2014 cu Endgame. Oh well, poate vedem ceva daca nu original, poate mai interesant in curand.

batmanzero

 

BONUS: DEATHSTROKE (2014) de Tony S. Daniel si ilustrat de Sandu Florea. Am decis sa adaug seria asta tanara nu pentru ca m-ar fi surprins cu ceva, ci datorita ilustratorului roman, pe care ar fi frumos sa-l urmarim. Seria este scrisa destul de mediocru, dar se poate observa ca DC are tendinta de a lansa titluri noi cu antagonistii obisnuiti, dar in rol principal. Deathstroke a crescut in popularitate tot datorita serialuluiĀ Arrow si nu cred ca puteau rata ocazia de a-i oferi propria serie.

Deathstroke (2014-) 002-000

Related Posts

Recenzie Justice League: Gods and Monsters
Noul trailer Batman v Superman: Dawn of Justice
Batman v Superman – Batman si Sulita Misterioasa
Vedeti noul Batman in actiune, precum si alte titluri de la DC post-Convergence
Batman v Superman: Dawn of Justice Official Teaser Trailer
Adaptari cinematografice ale benzilor desenate
Top 10 cupluri in comic books
Retrospectiva geek a anului 2014 – Seriale

Leave a comment

Loading Disqus Comments ...